RadioVisie

  • .
    .

Wallonië: Pure en La Deux worden Tipik

De RTBF pakt vanaf 7 september voor het eerst uit met een geïntegreerd medium. Tipik wordt de nieuwe merknaam voor Pure (radio) en La Deux (tv) en daarnaast wordt Tipik ook een digitaal platform voor de Y-generatie. Sommige programma’s van Pure en La Deux zullen de transformatie overleven, maar met nieuwe features en nieuwe schema’s. Maar er komen ook veel nieuwe programma’s.

Op de radio zal een nieuwe ochtendshow het levenslicht zien: Le Réveil de Djé maakt je elke ochtend wakker “met energie en een goed humeur”. De avondspits komt in handen van het duo Sélim & Malou. Op zondagavond krijgt Loxley, bekend van de Brusselse rapgroep L’Or Du Commun, een eigen programma. Maar net als bij Pure blijft muziek altijd in het middelpunt staan, met een up-to-date playlist met de actuele en nieuwe hits en liedjes uit de jaren 90 en 2000.

Op tv blijven de sterkhouders van La Deux bestaan, zoals La Tribune, Le Grand Cactus of Vews, maar in een vernieuwde versie. Elke dag is er om 20 uur een ander programma, waaronder Stress en Cuisine, een “volstrekt ongebruikelijke” culinaire show gepresenteerd door Béné, Culture Club gepresenteerd door Cécile Djunga, waar coole cultuur en humor hand in hand gaan, en The Internet Show, gepresenteerd door Malou, met elke week het beste en het slechtste van het web. Voorts is er The Love Experiment, dat wordt voorgesteld als de “anti-Tinder” en The Escape Show met Cathy Immelen en Ivan.

Tipik krijgt verder één website en één profiel op de sociale media. Op YouTube komen de nodige extra’s, zoals Le Vlog de Béné, Tipik décrypte, doe-het-zelftips en tutorials van Amandine Katz. De website gaat voor het volledige assortiment popcultuur en lifestyle. Herbekijken en herbeluisteren zal kunnen via Auvio (de tegenhanger van VRT NU).


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx