RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Wallonië: NRJ+ laat de ‘gekkigheid’ van de 90’s en nillies herleven

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Aanstaande maandag 6 maart breidt het Waalse NRJ het aanbod uit met NRJ+. Op DAB+ en (uiteraard) het wereldwijde web. De nieuwkomer zal volledig doordrongen zijn van het NRJ-DNA. Muziek maakt de dienst uit. Actuele hits, maar de focus ligt toch vooral op de jaren 90 van de vorige eeuw en de jaren 2000. Kortom, er wordt gemikt op een doelgroep van jongvolwassenen tussen 25 en 44 jaar. 

Overdag zullen presentatoren de luisteraars begeleiden. Die taak is weggelegd voor Sara, Bastien, Dylan, Quentin, Reda en Marion. Allen tussen de 25 en 35 jaar jong, gepokt en gemazeld dus in de jaren 90 en 2000. Ze kenden MSN en de walkmans, speelden Snake op de Nokia 3310 terwijl ze kleurrijke trainingspakken droegen. Zoals Will Smith of crop-tops zoals Lorie. Kortom, ze werden helemaal ondergedompeld in die decennia.

Nicolas Fadeur, Director of Programs & Brand Manager NRJ: “NRJ+ is een echt alternatief voor NRJ, dit nieuwe radiostation wil meer muzikaal en volwassener zijn. Het is volledig complementair aan NRJ door een duidelijke en sterke belofte: het beste van de hits van de jaren 90 en 2000”.

De jaren 90 en 2000 waren dan ook rijk aan mythische hits: ‘Everybody’ van de Backstreet Boys, ‘Californication’ van de Red Hot Chili Peppers, ‘Wonderwall’ van Oasis, ‘J’ai demande à la lune d’Indochine, ‘One’ van U2 en ‘Say my name’ van Destiny’s Child.

Khalid Boussouf, Music Programming Manager: “Als ik aan NRJ+-programmering werk, probeer ik echt titels te selecteren die iets bij de luisteraar triggeren. Stukken die je zin geven om te dansen, die je in een goed humeur brengen of die herinneringen oproepen. In de jaren 90 en 2000 zijn er bijvoorbeeld veel nummers die ons herinneren aan onze eerste releases. Als je ‘La Boulette’ van Diam’s of ‘Come as You Are’ van Nirvana speelt, roept dat onvermijdelijk iets op bij de luisteraar.” ​

Olifantenpijpen en Nokia’s

Maar er was meer dan de muziek. En zelfs in 2023 gaat de ‘gekkigheid’ van toen verder, zowel in termen van mythische hits als wat cult tv-programma’s betreft. Zelfs wat de mode aangaat, zoals onder andere blijkt uit de alomtegenwoordigheid van broeken met… olifantenpijpen. NRJ+ wil de luisteraars onderdompelen in dat universum.

De sleutelwoorden die de basis van hun interventies gaan vormen zijn ‘goed humeur’ en ‘onvergetelijke herinneringen’. (DP)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pieter
Pieter
10 maart 2023 - 18:04 18:04

Klinkt héél goed. Zal lang duren voor er een (flauw) Vlaams afkooksel in Vlaanderen komt.

Dimitri
Dimitri
11 maart 2023 - 00:24 00:24
Antwoord aan  Pieter

Dat zal misschien ooit de volgende herschikking van DPG worden, Joe 60-70-80 en Q 90-2000.

Hans
Hans
10 maart 2023 - 09:12 09:12

Verrassende playlist, veel uitgebreider dan gedacht!!!

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx