RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Wallonië: ‘Nostalgie +’ start tijdens Week van de Digitale Radio

Wallonië krijgt vanaf 4 november een nieuw nationaal radiostation via DAB+ en online. De N-Group (Nostalgie, NRJ en Chérie) lanceert dan Nostalgie +, waarmee gemikt wordt op de 60-plusser. De naam Goldie, de eerder geplande benaming voor het nieuwe station, wordt begraven.

De N-Group kreeg midden juli van de Waalse Conseil supérieur de l’audiovisuel (CSA) liefst vier licenties om via DAB+ uit te zenden. Naast Nostalgie en NRJ, waarvan ook de Waalse FM-pakketten behouden blijven, kregen Chérie (gericht op vrouwen van 25 tot 44) en Goldie (voor de 60-plusser) een licentie voor de Waalse digitale ether.

Maar Goldie wordt nu dus Nostalgie +, al blijft het geplande profiel wel identiek. Dat werd verklapt tijdens de persbriefing over de nieuwe herfstroosters van de stations van de N-Group. Algemeen directeur Marc Vossen wijst voor de naamkeuze vooral op de complementariteit met het aanbod van Nostalgie, de Waalse marktleider in radio.

Marc Vossen (foto Twitter)

“Nostalgie + zal inhoudelijk aangepast zijn aan de ‘zilveren economie’, complementair aan het bestaande Nostalgie. Het wordt een natuurlijke uitbreiding van Nostalgie omdat die een groot deel van de muziekcatalogus niet, niet meer of niet genoeg uitzendt”, aldus Vossen.

“Daarnaast kost het jaren om een ​​nieuw merk te vestigen. In plaats van aan Goldie te werken, is het gewoon veel gemakkelijker om met een gevestigd ​​merk als Nostalgie het nieuwe aanbod te rentabiliseren.”

Nostalgie + wordt officieel gelanceerd tijdens de (Belgische) Week van de Digitale Radio die van 4 tot 10 november zal plaatsvinden. In een eerste aanloop gaat het slechts om een non-stopproduct. Echte programma’s mogen pas begin 2020 worden verwacht.

“Het is nog te vroeg om het muzikale product te onthullen. Er wordt volop aan gewerkt, maar nog heel wat dingen moeten worden verfijnd.”

Nota: het logo bovenaan is een eigen creatie, er is nog geen officieel logo voor Nostalgie +


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
27 augustus 2019 - 20:58 20:58

Hopelijk is de nieuwe Nostalgie + in Wallonië, wat inventiever dan hun Vlaamse collega’s,uiteindelijk moet een 60-plus formaat meer gaan grasduinen in de jaren 50, 60 en 70 dan de jaren 80 , 90 of de jaren 2000 !

Pietje Puk
Pietje Puk
28 augustus 2019 - 05:56 05:56
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Van de jaren 50 is sowieso bijna nooit iets te horen. Dat mocht best wat meer zijn vind ik als 56-jarige nu.

Jos
Jos
28 augustus 2019 - 17:54 17:54
Antwoord aan  Pietje Puk

Radio Minerva vult dit format deels in alhoewel het zich iets meer richt richting crooners.

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx