RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Wallonië: MiNT trekt (weer) de stekker uit

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

RTL Belgium trekt op 31 augustus definitief de stekker uit MiNT. De beslissing werd vanmiddag bekendgemaakt op de website van het station en is het gevolg van het (alweer) missen van de vergunning voor het Waalse stedelijke FM-pakket U2 (zie ons Blad 207 van gisteren).

Volgens RTL Belgium is het “in dit stadium niet rendabel om een ​​radio-uitzending enkel online en via de DAB+ te verspreiden”. In Wallonië is de dekking van DAB+ momenteel nog veel lager dan in Vlaanderen.

MiNT had gehoopt het pakket U2 in handen te kunnen krijgen met een pop-rockformat met hoofdzakelijk Belgische muziek. Het format werd in 2007 gelanceerd, maar al een jaar later – bij de Waalse frequentieverdeling van 2008 – was MiNT samen met BFM Belgium een van de grote verliezers. In oktober 2008 ging het station uit de lucht.

In 2016 werd MiNT nieuw leven ingeblazen via een online-app en via de kabel, in het vooruitzicht van de nieuwe erkenningsronde. Nu ook die op een sisser uitdraait, geeft het station er eind augustus weer de brui aan.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx