RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Wallonië: lokale DAB+ van start in Bergen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In de Waalse provincie Henegouwen is deze namiddag de eerste zender (Mons) van de lokale DAB+ mux Mons-Charleroi-La Louvière van start gegaan via blok 11B. Dertien van de oorspronkelijk vijftien geplande lokale radio’s zijn te beluisteren.

Eind januari brachten we bij RadioVisie al een eerste bericht dat de start van deze lokale mux nakend was. De vanmiddag opgestarte zender van 1 kW bevindt zich op de universiteitssite Pierre Houzeau de Lehaie van UMons (foto boven), langs de Boulevard Dolez in Mons (Bergen). Later volgen ook nog zenders in Charleroi en La Louvière, maar daarover is nog niets bekend.

De dertien lokale stations zijn Radio Bonheur, Buzz, Charleking CK-Radio, Le Centre Fm, C-Rap, Horizon, M-radio, Mixx FM, Radio Music Sambre (RMS), Phare FM, Ramdam Music, Radio Stars en You Fm. Twee lokale stations, Radio J600 en Vivante FM, beslisten uiteindelijk niet mee te doen.

Het is nog maar de derde van de twaalf geplande regionale muxen in Wallonië die in de ether komt, hoewel de erkenningen intussen toch alweer dateren van de zomer van 2019. Eerder kwam de muxen Henegouwen West (met vijf stations) en en Luik (met elf stations) in de lucht, beiden via blok 12B. Voor vier van de twaalf lokale muxen is er nog steeds geen aanvraag voor een licentie ingediend.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx