fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Wallonië: DAB+ verwelkomt Sud Radio Belgique

Op de Waalse landelijke DAB+ is maandag ook Sud Radio Belgique van start gegaan, het nieuwe digital-only broertje van Sud Radio, het commerciële provinciale radionet voor Henegouwen.

Sud Radio Belgique is een van de vier radiostations die bij de nieuwe Waalse radio-erkenningen (van 17 juli) enkel een plekje vroegen (én kregen) op een van de twee landelijke muxen voor Wallonië. Chérie (dat intussen het FM-toevoegsel in de naam liet vallen) en het christelijke 1RCF werden al eerder toegevoegd aan deze muxen.

Op de vierde en laatste nieuwkomer, Nostalgie+, de seniorenversie van Nostalgie (oorspronkelijk aangekondigd als Goldie), is het nog een tweetal weken wachten. Daarnaast voerde ook de RTBF twee nieuwe digitale radioproducten toe: Viva+ en Jam. Om maar te zeggen: het zijn best boeiende weken voor de digitale radio in het zuiden van ons land.

Sud Radio Belgique, brengt een breed georiënteerd programma (25 tot 70 jaar) met veel uptempo popmuziek van de laatste veertig jaar, aanvullend op Sud Radio Henegouwen. Het Franstalige lied (40 procent) en de artiesten van de Federatie Wallonië-Brussel (15 procent) krijgen een belangrijke plaats in de playlist. Bij Sud Radio Henegouwen ligt het percentage Franstalige muziek boven de 50 procent. De slagzin van het station is ‘C’est vous, c’est nous et c’est partout’.

Inhoudelijk wordt veel belang gehecht aan regionaal, nationaal, internationaal, sport- en cultureel nieuws, van maandag tot vrijdag van 06.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag van 07.00 uur tot 12 uur. “Wij geven bovendien de voorkeur aan positieve informatie. We hebben ook een Journal des Bonnes Nouvelles, elke dag van de week om 14.00 uur. Aan het einde van de dag wordt ons aanbod ook aangevuld met een provinciaal journaal.”

Sud Radio ging in 1999 van start als een lokaal station voor Bergen, op initiatief van RMP (Régie montoise de publicité). Deze reclameregie, volledig eigendom van de familie Delvallée, bestaat al sinds 1982 en bevoorraadde de radiostations in de regio Mons-Borinage van reclamespots. Door de overname van andere lokale radiostations had Sud Radio drie jaar later al een behoorlijke dekking in Henegouwen. Het station werd vanaf dan (2002) ook opgenomen in de CIM-luistercijfers.

In 2008 kende de CSA het provinciale netwerk voor Henegouwen toe aan Sud Radio en die erkenning werd afgelopen zomer opnieuw verlengd voor negen jaar. (RDS)


TVV Sound
Broadcast Partners
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Chérie FM is als eerste nieuw erkende Waalse radio toegevoegd aan de Waalse landelijke mux
De twee nieuwe digitale radioproducten van de RTBF heten Jam en Viva+ en zijn vanaf
Alleen thuis? Eenzaam? Praat eens wat vaker met uw slimme luidspreker! Alweer een nieuwkomertje erbij
Wallonië krijgt vanaf 4 november een nieuw nationaal radiostation via DAB+ en online. De N-Group
De RTBF zal dit najaar twee nieuwe producten lanceren via de Waalse DAB+. De Waalse
De RTBF pakt vanaf morgen (2 mei) op de Vlaamse DAB+ uit met een nieuw
In Wallonië heeft de IPM-groep (van de kranten La Dernière Heure en La Libre Belgique)
In de Waalse luistercijfers komt Nostalgie als vrijwel onaantastbaar uit de metingen van mei-augustus. Met

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Willy rocks bij gratie van Brandy (audio)

De Radio Maigret à Studio Clouseau (11)

Blad 304: Noordzee, Oost-West en Frits (audio)

Targetspot lanceert eigen platform voor podcasts

Wallonië: DH Radio wint ook tweede veldslag tegen CSA

NRJ: Zoeken naar ‘Moedigste Mens ter Wereld’

Sluiten