RadioVisie

  • .
    .

VS: Radiogroepen sturen medewerkers naar huis

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vanwege de coronacrisis zetten steeds meer Amerikaanse radiogroepen medewerkers op non actief. Naast Entercom, dat zelfs een flink aantal medewerkers ontsloeg, iHeart Media en Beasley, gaan ook Cumulus en Radio One in de spaarstand. 

Cumulus, eigenaar van ruim vierhonderd zenders, stuurde een deel van het personeel drie weken met onbetaald verlof naar huis. Dit wordt weliswaar uitgesmeerd over een periode van vijftien weken. Een ander deel van het personeel hoeft drie maanden niet meer te komen of krijgt drie maanden lang minder salaris. De top van Cumulus krijgt 25% minder salaris, terwijl grote baas Mary Berner de helft minder op zijn loonstrookje ziet verschijnen.

Ook Radio One, aanbieder van radio voor de overwegend zwarte gemeenschap, heeft tientallen medewerkers ontslagen of voor onbepaalde tijd naar huis gestuurd. Afgelopen week zegde Entercom, de op één na grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, al honderden medewerkers de wacht aan, terwijl een ander deel met verplichte vakantie moest. iHeart Media heeft een negentigtal medewerkers met verlof gestuurd, terwijl bij Beasley zo’n zestig medewerkers ontslagen zijn. (radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
10 april 2020 - 16:06 16:06

En dat terwijl een Amerikaanse krant het (deels) door de overheid betalen van technische werkloosheid in de EU valse concurrentie noemde … Ach, geef die amerikanen maar een pak slaag, als ze zo graag werken voor de beurs, “ze branden graag, stikt ze in de stove” riepen ze eens in een naburige provincie … (over ons).

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx