RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

VS: Podcaster Joe Rogan sluit miljoenendeal met Spotify

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Spotify kondigde dinsdag een exclusieve deal aan met komiek Joe Rogan, die met The Joe Rogan Experience zowat de populairste podcast ter wereld heeft. Joe Rogan lanceerde zijn podcast in 2009 en hij bleef steeds onafhankelijk. Hij behoudt ook nu het eigendom en de volledige redactionele controle over de show, die vanaf september beschikbaar zal zijn op Spotify, waar het exclusief zal worden aan het eind van het jaar.

Ook de videoversie van de podcast, die momenteel op YouTube wordt gestreamd, zal vanaf dan enkel volledig beschikbaar worden op Spotify. Op zijn YouTube-kanaal zijn dan alleen nog maar korte fragmenten te zien.

Rogan werd bekend als host van Fear Factor en eerder kleine rollen in sitcoms zoals Newsradio, maar zijn podcast groeide uit tot een belangrijke ‘moneymaker’. Zijn show heeft maandelijks 190 miljoen downloads. Via advertentie-inkomsten, live shows en de YouTube-uitzendingen van het programma, verdiende Rogan vorig jaar 30 miljoen dollar, wat hem volgens Forbes de ‘bestbetaalde podcaster van 2019’ maakt. Alleen al op YouTube heeft hij ruim acht miljoen volgers.

Zijn handelsmerk is dat hij onbevangen het gesprek aangaat met uiteenlopende gasten. Vaak zijn dat mensen uit de standup-comedy scene, de vechtsportwereld en de popcultuur. Maar ook interviews met mensen uit de medische hoek en wetenschap schuwt hij niet. Zijn gesprek vorige week met Tesla-baas Elon Musk werd intussen al twaalf miljoen keer bekeken. Hij bereidt zijn gesprekken trouwens zelden voor, kwestie van de sfeer tussen hem en zijn gasten zo open mogelijk te houden.

De voorwaarden van de deal met Spotify werden niet openbaar gemaakt, maar The Wall Street Journal meldt dat deze meer dan 100 miljoen dollar waard is. Spotify is immers niet te beroerd om vette bedragen te betalen om de grootste namen in de branche in te lijven. De Zweedse streamingdienst gaf eerder dit jaar 155 miljoen dollar uit voor Bill Simmons’ The Ringer (een deal waarvan de waarde intussen al met 51 miljoen dollar is gestegen) en 194 miljoen dollar voor Alex Blumberg en Matt Lieber’s Gimlet.

Analisten vergelijken de stap van Rogan met de ‘Howard Stern move’, toen die in 2006 voor 100 miljoen dollar verkaste naar de satellietradio (toen nog) Sirius, het huidige SiriusXM. Het nieuws zorgde er gisteren trouwens voor dat het aandeel van Spotify op de beurs van New York 8,4 procent hoger eindigde, waardoor de streamingdienst op slag één miljard dollar meer waard werd.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Soulshow: Afscheid was ‘Maatwerk’ (audio)

Wie gisterenavond zat te wachten op een nieuwe aflevering van Ferry Maat’s de Soulshow, moest Lees verder

Luisterrapport: de come back van de Zwart

Opvallend nieuws van NPO Radio 5 voor de senioren. Vanwege het nakende afscheid van icoon Lees verder

De start van Story (audio)

Nog net voor de jaarwissel, even terug naar een andere maand januari. Die uit 1974. Lees verder

Frankrijk: hoe één Egyptische zangeres NRJ redde (video)

Belpop Bonanza achterna, is dit één van de minst bekende en zelfs meest onderschatte gebeurtenissen Lees verder

Peter Van de Veire neemt afscheid van MNM

Peter Van de Veire kondigde deze ochtend - donderdag 2 december - aan dat hij Lees verder

POTZ is er aan begonnen

Sinds dinsdagavond is Vlaanderen alweer een radiostation rijker via DAB+. Met POTZ wordt de digitale Lees verder

Stan Haag ‘voor eeuwig op wacht’ (véél audio)

Vandaag is het alweer twintig jaar geleden dat Stan Haag, radiolegende in Nederland én Vlaanderen, Lees verder

Nieuwe Caroline-zender heeft een Nederlandse geschiedenis

Er komt wat meer duidelijkheid over de herkomst van de nieuwe (tweedehands)zender van Radio Caroline, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx