RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

VS: Phil Valentine, conservatieve radiopresentator en vaccinscepticus, overleden aan covid-complicaties

In Nashville overleed zaterdag de conservatieve radiopresentator Phil Valentine op 61-jarige leeftijd aan complicaties van Covid-19. De man kreeg de voorbije weken bijzonder veel media-aandacht in de VS omdat hij eerst maandenlang kritisch stond tegenover het nut van vaccineren. Pas in het ziekenhuis kwam hij tot inkeer en vroeg hij zijn broer om via de media iedereen op te roepen om zich toch te laten vaccineren.

Valentine startte zijn radiocarrière op zijn twintigste in Nashville, Tennessee. Van 2007 tot 2019 werd zijn Phil Valentine Show uitgezonden via 100 radiostations, maar zijn syndicate-deal met Westwood One werd in 2019 niet meer verlengd. Maar in Nashville bleef hij een gegeerde radiomaker en kreeg hij een dagelijkse talkshow op Nashville’s SuperTalk 99.7 WTN. De zender maakte zijn overlijden gisteravond bekend.

Valentine testte positief op 11 juli op Covid-19. Op zijn Facebook schreef hij toen dat hij zijn “patriottische plicht deed voor natuurlijke kudde-immuniteit”. Valentine was geen anti-vaxxer, maar hij vond van zichzelf dat hij niet tot een risicogroep behoorde en het vaccin dus niet nodig had. Hij dreef in zijn programma ook meermaals de spot met de inentingscampagne, onder meer door een parodie te maken op The Beatles ‘Taxman’, ‘Vaxman’.

Valentine’s toestand verslechterde gestaag sinds de aankondiging van zijn diagnose. Twee weken nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen, werd hij aan de beademing geplaatst en op 30 juli zei zijn broer Mark Valentine dat Phil werd overgeplaatst naar een hartlongmachine.

“Hij zou willen dat hij het over kon doen”, vertelde Mark in een van zijn vele interviews in de Amerikaanse media. “Zijn spijt [was]: ‘Ik nam de beslissing [om niet gevaccineerd te worden] op basis van mijn situatie, maar ik weet nu dat veel mensen het vaccin niet kregen omdat ik het vaccin niet kreeg. En dat is wat ik zou willen corrigeren.’”

Mark hoopte toen nog dat zijn broer snel terug zou kunnen keren op de radio om ook zelf die boodschap te kunnen uitdragen. In Tennessee is nog geen 41 procent van de bevolking gevaccineerd.

Valentine is al de tweede Amerikaanse conservatieve talkradio-host die overlijdt aan Covid-19. Op 4 augustus overleed ook Dick Farrel in Palm Beach, Florida. Hij was net 65 geworden. De geboren New-Yorker was in het zuiden van Florida een van de pioniers van shock-talkradio in de vroege jaren ’90.

Toen WFLN, het laatste radiostation waarvoor hij werkte, in 2016 werd verkocht, stapte hij over naar de ultraconservatieve kabel-tv-zender Newsmax. Daar toonde hij zich steeds een zeer hevig Covid-19-ontkenner. Pas toen Farrel met Covid-19 in het ziekenhuis belandde adviseerde hij zijn vrienden om toch een prik te gaan halen.


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VS: Lite FM New York deelt tik uit

Hitzender Lite FM heeft in New York City een gevoelige tik uitgedeeld aan de concurrentie Lees verder

Blad 936: Klara, Avicii en Ron (audio)

• Een hele week Dance 1000 bij SLAM! • Iedereen Klassiek: de (gratis) kassa's zijn Lees verder

Blad 935: Vacature, Evergreens, AM uit de USA

Talent gezocht om MNM in de lucht te houden MNM wil een talentenpool van radiomakers Lees verder

Blad 926: Vloeken, ontslagen en een NRJ-film (video)

• Op tijd en stond een F*-You moet kunnen, vinden de Britse radioluisteraars • Saneringen Lees verder

Blad 922: Qmusic, NRJ, USA-airchecks (video)

• Luna herkende als eerste de vijf Q-hits in minder dan 20 seconden • De Lees verder

VS: Ida velde immense zendtoren in Vacherie

Een ruim zeshonderd meter hoge radio- en tv-toren in Vacherie (Louisiana), in mede-eigendom van de Lees verder

Blad 901: Singjaal, Marc Bernier, Clubhouse

• Internetradio Singjaal trapt nieuw radioseizoen af • Derde conservatieve talkradio-host die vaccins afwees sterft Lees verder

Blad 899: TikTok Radio, Caroline Community, licenties Nederland (video)

• Nederlandse commerciële radio verslikt zich in prijskaartje van 'noodverlenging' • Caroline Community Radio is Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x