RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

VS: Phil Valentine, conservatieve radiopresentator en vaccinscepticus, overleden aan covid-complicaties

In Nashville overleed zaterdag de conservatieve radiopresentator Phil Valentine op 61-jarige leeftijd aan complicaties van Covid-19. De man kreeg de voorbije weken bijzonder veel media-aandacht in de VS omdat hij eerst maandenlang kritisch stond tegenover het nut van vaccineren. Pas in het ziekenhuis kwam hij tot inkeer en vroeg hij zijn broer om via de media iedereen op te roepen om zich toch te laten vaccineren.

Valentine startte zijn radiocarrière op zijn twintigste in Nashville, Tennessee. Van 2007 tot 2019 werd zijn Phil Valentine Show uitgezonden via 100 radiostations, maar zijn syndicate-deal met Westwood One werd in 2019 niet meer verlengd. Maar in Nashville bleef hij een gegeerde radiomaker en kreeg hij een dagelijkse talkshow op Nashville’s SuperTalk 99.7 WTN. De zender maakte zijn overlijden gisteravond bekend.

Valentine testte positief op 11 juli op Covid-19. Op zijn Facebook schreef hij toen dat hij zijn “patriottische plicht deed voor natuurlijke kudde-immuniteit”. Valentine was geen anti-vaxxer, maar hij vond van zichzelf dat hij niet tot een risicogroep behoorde en het vaccin dus niet nodig had. Hij dreef in zijn programma ook meermaals de spot met de inentingscampagne, onder meer door een parodie te maken op The Beatles ‘Taxman’, ‘Vaxman’.

Valentine’s toestand verslechterde gestaag sinds de aankondiging van zijn diagnose. Twee weken nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen, werd hij aan de beademing geplaatst en op 30 juli zei zijn broer Mark Valentine dat Phil werd overgeplaatst naar een hartlongmachine.

“Hij zou willen dat hij het over kon doen”, vertelde Mark in een van zijn vele interviews in de Amerikaanse media. “Zijn spijt [was]: ‘Ik nam de beslissing [om niet gevaccineerd te worden] op basis van mijn situatie, maar ik weet nu dat veel mensen het vaccin niet kregen omdat ik het vaccin niet kreeg. En dat is wat ik zou willen corrigeren.’”

Mark hoopte toen nog dat zijn broer snel terug zou kunnen keren op de radio om ook zelf die boodschap te kunnen uitdragen. In Tennessee is nog geen 41 procent van de bevolking gevaccineerd.

Valentine is al de tweede Amerikaanse conservatieve talkradio-host die overlijdt aan Covid-19. Op 4 augustus overleed ook Dick Farrel in Palm Beach, Florida. Hij was net 65 geworden. De geboren New-Yorker was in het zuiden van Florida een van de pioniers van shock-talkradio in de vroege jaren ’90.

Toen WFLN, het laatste radiostation waarvoor hij werkte, in 2016 werd verkocht, stapte hij over naar de ultraconservatieve kabel-tv-zender Newsmax. Daar toonde hij zich steeds een zeer hevig Covid-19-ontkenner. Pas toen Farrel met Covid-19 in het ziekenhuis belandde adviseerde hij zijn vrienden om toch een prik te gaan halen.


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1383: P&G, NPO Radio, StampMedia (audio)

• VS: Procter & Gamble is grootste radioadverteerder • Nederland: NPO Radio schrapt Ali B Lees verder

Blad 1380: lokale DAB+, Veronica, auteursrecht

• Lokale DAB+ in Vlaanderen: proefprojecten krijgen groen licht • Veronica’s Oorkonde is een ‘alternatieve Lees verder

Een (noodzakelijke) wegwijzer in Amerikaanse media

Loopt u wel eens hopeloos verloren in de Amerikaanse media? Welke bronnen moet je wel Lees verder

Jingle-fan maakte van hobby zijn beroep (audio & video)

We duiken dit keer in de aantekeningen en artikelen uit de maand maart 1979. Zo Lees verder

Kerstmuziek zorgt voor hogere luistercijfers in de VS (audio)

Dat het draaien van uitsluitend kerstmuziek zeer lucratief kan zijn, bewijst KOST 103.5 in Los Lees verder

VS: Reclamegelden namen duik in… 2020

Het Amerikaanse BIA Advisory heeft alsnog het overzicht gepubliceerd van radiostations met de hoogste omzet Lees verder

RadioVisie’s dit was 2021: de internationale blikvangers

Bij RadioVisie kijken we graag over de landsgrenzen mee naar wat er leeft op vlak Lees verder

Blad 1360: Hugo Droessaert, ESPN, landpiraten

• Tom Boudeweel verliest zijn radioleermeester • Disney doet zijn radiostations verder van de hand Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x