RadioVisie

  • .
    .

VS: Ook Hot 97 en WBLS verkocht

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De voorbije weken werd het toenemende optimisme over de Amerikaanse economie in enkele cruciale radiomarkten door een golf van overnames overschaduwd. Vooral in de Big Apple begon een heuse stoelendans toen Cumulus de stations WPLJ Power 95.5 en WABC van de hand deed. In een poging om een paniekstemming te voorkomen, pakte concurrerende mediaconcern Emmis nu met een opvallende constructie uit.   

De groep die in Vlaanderen enige bekendheid verwierf als investeerder in het geflopte netwerk Be One (2004-2008), bezit in New York twee meer dan behoorlijk draaiende stations. Enerzijds WBLS, dat hoofdzakelijk op een kapitaalkrachtige volwassen groep focust. Anderzijds Hot 97.

Dit laatste station is sinds mensenheugenis het uithangbord van de hoofdzakelijk zwarte bevolking, die zich maar te graag spiegelt aan de sterren uit de r’n’b, hiphop, urban scène en aan rapartiesten als Nicki Minaj, Cardi B. en Eminem. Geen wonder dat in een poging om stemmen te ronselen, de democratische presidentskandidaat senator Bernie Saunders in 2016 spontaan in de ochtendshow kwam aanschuiven.

Beter voorkomen dan genezen

Blijkbaar gealarmeerd door de meer dan zorgwekkende financiële toestand van Cumulus en van iHeartmedia, die maar ternauwernood aan het faillissement ontsnapten, zette Emmis versneld alle zeilen bij om aan een gelijkaardige nachtmerrie te ontkomen. Er volgden concrete onderhandelingen met de groep State General van topman Soohyung Kim, die sinds de oprichting in 2007 de noodlijdende mediamaatschappijen op weg naar het herstel zette. 

De uiteindelijke keuze viel op een joint-venture waaruit de wellicht binnenkort beursgenoteerde holding Mediaco ontstond. In ruil voor het onderbrengen van de twee stations ontving de onderneming uit Indianapolis 91,5 miljoen dollar, inclusief 23,72% van de beschikbare aandelen. Bovendien kregen alle betrokken medewerkers snel de bevestiging dat de verregaande samenwerking tot geen banenverlies zou lijden.

Mediaco, op zoek naar media en co

Inmiddels zijn er sterke aanwijzingen dat Emmis verder werkt aan de ontmanteling van z’n resterende eigendommen in New York. Met name WLIB, dat uitsluitend gospel uitzendt en WEPN FM, dat als doorgeefluik voor ESPN Sports functioneert, op basis van een vierjarig contract. Naar verwachting zal bij de afhandeling van deze dossiers de totale schuldenberg van zo’n honderd miljoen dollar aangezuiverd zijn. 

Topman Jeff Sulyman liet trouwens in een reeks vraaggesprekken uitschijnen dat de radioactiviteiten van het voorbije decennium niet echt de verwachte groei en de gewenste resultaten opleverden. Hij bevestigde dat de tijd rijp was om nieuwe wegen te bewandelen. Hoe deze strategie zich zal ontwikkelen, wordt binnenkort duidelijk. (FvM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1471: Nedersaksen, Facebook, SmartRadio

• Nedersaksen krijgt tien regionale muxen • Geen podcasts meer via Facebook (al werkte dat Lees verder

Blad 1468: Radio Bingo, Marieke Elsinga, Gates Air

• Veertig jaar Radio Bingo met 22 Top 100’s • Marieke Elsinga te gast in Lees verder

VS: Luistercijfers New York, Los Angeles en Boston (audio & video)

WBLS 107.5 in New York City heeft z'n koppositie verstevigd. Hun marktaandeel steeg met 0,6 Lees verder

20 april 1935: ‘Your Hit Parade’, het eerste Amerikaanse hitparadeprogramma ooit

Het radioprogramma bestond van 1935 tot 1953, de televisieversie van 1950 tot 1959. Omroeper André Lees verder

Blad 1458: Extra Gold, NRJ Music Tour en Elliot Segal (audio)

• 'One Hit Wonder Top 100' op Extra Gold • NRJ: nieuwe editie Music Tour Lees verder

VS: de honderd invloedrijkste namen in talkradio van 2022

Deze jaarlijkse oefening van Talkers.com heeft vooral tot doel de enorme diversiteit in het landschap Lees verder

VS: Luistercijfers New York, Los Angeles en Austin (audio & video)

Na een uitstekende kerstperiode beleefde popzender 106.7 Lite FM (WLTW) in New York City een Lees verder

Deze PAMS jingles al gehoord?

De wekelijkse afleveringen van Jon Wolfert (foto) op Rewound Radio maken duidelijk hoe veel jingles Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x