RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

VS: Ontslaggolf bij radio door coronacrisis

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Entercom, de op één na grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, heeft afgelopen week honderden medewerkers op straat gezet. Deze drastische saneringsmaatregel is volgens het bedrijf nodig omdat door de coronacrisis de inkomsten zijn ingestort.

Ook bij andere groepen werd er gesaneerd. Zo ontsloeg Beasley Media, eigenaar van ruim zestig radiostations, 67 medewerkers, terwijl er 18 medewerkers met verlof werden gestuurd. iHeart Media heeft ruim 90 werknemers met verlof gestuurd, terwijl topman Bob Pittman de rest van het jaar geen salaris meer ontvangt. De rest van het management team krijgt 30-70% minder salaris. Begin dit jaar ontsloeg iHeart Media wegens herstructurering al honderden medewerkers.

Geen afscheid kunnen nemen

Net als bij ons wordt er momenteel ook in de VS flink minder geadverteerd op radio en televisie. En die klap komt er hard aan bij veel radiogroepen, die eerder al te kampen hadden met flinke schulden. Vooral Entercom lijkt nu de tol te betalen en heeft daarom besloten om flink te gaan besparen. Inmiddels zijn honderden medewerkers ontslagen, met (onbetaald) verlof gestuurd of moeten zij een deel van hun salaris inleveren.

Onder de ontslagen medewerkers zitten ook diverse grote namen. Zo heeft de hitzender 97.1 Amp Radio (KAMP) Chris Booker (foto), die in oktober van de middag naar de ochtend verhuisde, op straat gezet. Helaas heeft hij niet eens afscheid kunnen nemen van de luisteraars, want zijn laatste show was vanwege de coronacrisis al van tevoren opgenomen.

Ontslagen of inleveren

In Boston mochten ochtenddeejays J Taormina en Loren Raye hun spullen pakken bij 103.3 Amp Radio (WODS). Nancy Quill werd in Boston na 38 jaar aan de kant geschoven door Magic 106.7 (WJMX). Jason Kidd moest na tien maanden afscheid nemen van de ochtend op 94.7 The Drive (WIAD) in Washington. Middagdeejay Eric Tyler ligt eruit bij B96 (WBBM) in Chicago.

Maar ook in New York City, San Francisco, Seattle, Atlanta, Pittsburgh en tal van andere radiomarkten werden medewerkers ontslagen.Daarnaast is besloten dat een groot deel van het personeel salaris in moet leveren. Wie tussen de $50.000 en $100.000 per jaar verdiend, moet in het tweede kwartaal genoegen nemen met 10% minder. Voor wie tussen de $100.000 en $250.000 verdiend is dit 15%, terwijl grootverdieners 20% gekort worden. Topman David Field heeft aangekondigd 30% salaris in te leveren. (radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx