RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

VS: Nieuwe ontslagronde bij iHeart Media

Bij iHeart Media, de grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, is een nieuwe ontslagronde begonnen. Uit verschillende radiomarkten komen meldingen van medewerkers die per direct hun spullen mochten pakken.

Aanleiding voor deze nieuwe sanering zou de lagere omzetprognose zijn voor de tweede helft van 2022. Omdat budgetten voor de rest van het jaar al zijn vastgelegd, wordt het mes opnieuw in het personeelsbestand gezet. Ontslagen vallen niet alleen bij deejays en presentatoren, maar ook bij medewerkers die achter de schermen actief zijn.

Zo werden onder meer programmaleider Lance Houston van 106.7 The Bull (WBWL) in Boston en Tim Moore, programmaleider van zeven radiostations in de regio New Hampshire bedankt voor hun diensten. Beiden werkten al meer dan tien jaar bij iHeart Media. In Chicago is avonddeejay Jordan ‘JRDN’ Foster niet langer meer te horen op 103.5 Kiss FM (WKSC), terwijl weekendpresentator en filelezer Bart Shore van ook 93.9 Lite FM (WLIT) zijn spullen mocht pakken. Woensdagochtend – 8 juni – werd hij na zijn laatste bulletin op 103.5 WGCI, na ruim 25 jaar, op straat gezet.

Hoeveel medewerkers er dit keer ontslagen worden is nog niet bekend. Verwacht wordt dat ook na dit weekend nog meer medewerkers slecht nieuws gaan krijgen. (RadioWereld)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx