RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

VS: Luistercijfers New York, Los Angeles en Austin (audio & video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na een uitstekende kerstperiode beleefde popzender 106.7 Lite FM (WLTW) in New York City een zware start van het nieuw jaar. Voor de tweede maand op een rij zag Lite WBLS 107.5 boven zich staan. In Los Angeles bleef KOST 103.5 het populairst. Dit blijkt uit de februaricijfers van Nielsen Audio.

WBLS zag het marktaandeel met 0,6% dalen naar 5,9%, maar omdat Lite ook flink inleverde blijft de urban popzender bovenaan de lijst. Lite zag het marktaandeel met een half procent dalen en scoort met 5,5% het laagste cijfer in meer dan een jaar. Wel zag de zender het weekbereik met bijna 6% toenemen tot ruim 3,34 miljoen. Het totale weekbereik van radio in New York City groeide met 4,4%.

Plek drie blijft in handen van (W)CBS FM 101.1. Het classic hits station steeg met 0,1% naar 5,4% marktaandeel. Pal achter Lite dus. De complete top 3 is nu terug te vinden binnen de marge van slechts een half procent. Het Spaanstalige Mega 97.9 (WSKQ) staat op plek vier met 4,6%, terwijl Z100 (WHTZ) een plaatsje inlevert en met 4,5% de top 5 complementeert. In de doelgroepen blijft Mega de nummer 1 bij de 25-54 jarigen, gaat het hiphop format van Power 105.1 (WWPR) van 10 naar 1 bij de 18-34 jarigen en blijft Z100 het populairst bij 18-49 jarigen.

° Lees verder on de video’s

Los Angeles

Ook na de kerstperiode blijft KOST het best beluisterd. Het marktaandeel daalde weliswaar met een half procent naar 5,8%. Ook heeft KOST met bijna 2,4 miljoen luisteraars (+9,7%) het hoogste weekbereik in de filmstad. Het totale weekbereik van de radio in Los Angeles steeg met maar 1,2%. Na een flink herstel in januari, moest K-Earth 101 (KRTH) in februari weer wat inleveren. De classic hits zender daalde met 0,3% naar 5,6%, maar blijft wel tweede.

Winst daarentegen was er opnieuw voor 104.3 My FM (KBIG). Het popstation verlengde onlangs het contract met ochtenddeejay Sean Valentine en kan nu weer verder bouwen aan de toekomst. My steeg met 0,2% naar 4,8% marktaandeel. Het hoogste cijfer in meer dan een jaar tijd. Ook winst was er voor 94.7 The Wave (KTWV). De urban popzender ging een half procent omhoog naar 4,7% en klimt hierdoor van vijf naar vier. De Spaanstalige softpop muziek van K-Love 107.5 (KLVE) staat, ondanks dat het marktaandeel steeg, nu op vijf met 4,4%. Kijkend naar de doelgroepen, haalt KOST de eerste plaats in de doelgroep 20-54 jaar en heroverde  hitzender 102.7 KIIS FM de koppositie bij zowel 18-34 als 18-49 jarigen.

Austin

Elke maand richten we ook de blik op een andere radiomarkt van de Verenigde Staten. Deze keer is dit Austin, de hoofdstad van de staat Texas. Met ruim 1,87 miljoen inwoners is dit radiomarkt 32. De pop-rockzender 103.5 Bob FM (KBPA) is met 8,7% marktaandeel veruit het populairst in de stadsregio. De classic hits van Majic 95.5 (KKMJ) volgen op twee met 7%. De publieke nieuwszender 90.5 KUT FM staat derde met 6,3%.

Op vier vinden we een opvallend format terug: klassiek. KMFA 89.5 FM heeft met 5,8% marktaandeel een redelijke schare luisteraars. Zij ondersteunen het station ook financieel, want KMFA heeft een niet-commerciële status. Austin is één van de weinige steden waar klassiek muziek goed scoort. Sterker nog: het is één van de weinige steden waar het format überhaupt op FM te ontvangen is. In de meeste steden is het format jaren geleden al gedumpt omdat het commercieel onaantrekkelijk is.

KMFA moet de vierde plaats wel delen het KUTX 98.9, een alternatieve publieke radiozender. Daarmee is KUTX de derde niet-commerciële radiozender in de top 5 bij de luistercijfers. (RadioWereld)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VS: kerstradio = luistercijfersrecord (video)

Amerikaanse radiostations die hun format tijdens de eindejaarsweken (soms was het zelfs enkele maanden) omgooiden Lees verder

Kerstmuziek zorgt voor hogere luistercijfers in de VS (audio)

Dat het draaien van uitsluitend kerstmuziek zeer lucratief kan zijn, bewijst KOST 103.5 in Los Lees verder

VS: Luistercijfers New York, Los Angelos, Chicago (video)

Z100 in New York City lijkt zich steeds verder te herstellen van de coronacrisis. De Lees verder

VS: iHeart Media zet onbetaald verlof om in ontslag

iHeart Media, de grootste aanbieder van commerciële radio in de VS, zet het onbetaalde verlof Lees verder

Blad 1508: PINK!, RadioLand, StampMedia

• PINK! en VI.BE gaan voor nieuw (vrouwelijk) muzikaal talent • RadioLand: een blik op Lees verder

Afdeling ‘Dode Media’: ‘Show ’n Tell’ (video)

In 1965 was ik zestien jaar jong. Ondanks die jeugdige leeftijd was ik reeds volop Lees verder

VS: Nieuwe ontslagronde bij iHeart Media

Bij iHeart Media, de grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, is een Lees verder

Radioprogramma’s aangeleverd op vinylplaat (audio & video)

In januari 1980 ging de nieuwe serie ‘Profiles in Rock’ van start, een syndicated product Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx