RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

VS: Lite FM New York deelt tik uit

Hitzender Lite FM heeft in New York City een gevoelige tik uitgedeeld aan de concurrentie door het gat met de nummer 2 flink te vergroten en de beste luistercijfers – wars van alle mogelijke kerstmuziek – in meer dan een jaar tijd te scoren. In Los Angeles staat zusterstation KOST 103.5 op de eerste plaats. Dit blijkt uit de septembercijfers van Nielsen Audio.

Hoewel de Verenigde Staten, na een lange periode van coronabeperkingen, steeds weer ‘normaler’ worden, is het luistergedrag nog steeds onregelmatig en schieten luistercijfers alle kanten op. Zo maakte 106.7 Lite FM (WLTW) in New York City opeens een flinke spurt naar boven. Het marktaandeel nam toe met 0,9% naar 8,3%. Dat cijfer zal de komende metingen naar alle waarschijnlijk nog groter worden als het non-stop kerstformat weer van stal wordt gehaald. Saillant detail: Lite zag het weekbereik met 4,5% dalen naar 3,15 miljoen luisteraars. Overigens, de meeste radiostations in de Big Apple verloren want het totale weekbereik daalde met 1%.

Urban popstation WBLS 107.5 maakte weer iets goed van het verlies van de vorige meting. Het marktaandeel steeg met 0,2% naar 6,5%, waardoor de tweede plaats steviger werd. (W)CBS FM 101.1 is  opgeklommen naar de derde plaats. Het marktaandeel van de classic hitszender steeg licht naar 5,0%. Het Spaanstalige Mega 97.9 (WSKQ) zag voor de derde meting op een rij de cijfers dalen en staat nu vierde met 4,7%. Rivaal Amor 93.1 (WPAT) is vijfde met 4,3% marktaandeel.

Z100 (WHTZ) is opnieuw uit de top 5 verdwenen. Het marktaandeel van deze hitzender zakte met 0,7% naar 3,7%, de laagste cijfers sinds februari. Z100 zakt hierdoor van de vijfde naar de achtste plaats. Ook het weekbereik ging flink omlaag. Wat de doelgroepen betreft kunnen we vaststellen dat Lite voor de elfde meting op een rij bovenaan staat bij 18-49 jarigen en voor de dertiende keer achtereenvolgend in de doelgroep 25-54 jaar. De hip-hopzender Hot 97 (WQHT) staat op de eerste plaatsbij de 18-34 jarigen.

° Lees verder onder het filmpje.

Los Angeles

In Los Angeles vinden we KOST 103.5 terug op de bovenste trede met 5,5% marktaandeel, een plus van 0,2%. Vorige maand stond de popzender ook al op 1, maar toen gedeeld met K-Earth 101 (KRTH). De classic hitzender zag het marktaandeel stabiel blijven op 5,3%, maar daalt naar plaats 2. Wel heeft K-Earth met 2,37 miljoen luisteraars het grootste weekbereik in Los Angeles, ondanks het verlies van 1,7%. Het totale weekbereik van de radio daalde in Los Angeles met 0,9%.

Urban popzender 94.7 The Wave (KTWV) bleef stationair met 4,6%, maar steeg wel een plekje in de ranking. De top 5 wordt gecompleteerd door popzender 104.3 My Fm (KBIG) en het Spaanstalige softpop K-Love 107.5 (KLVE). Beiden scoren 4,5% marktaandeel. Bij de doelgroepen staat K-Earth op 1 bij 25-54 jaar, gaat K-Love aan kop bij de 18-49 jarigen en is rockzender Alt 98.7 (KYSR) het populairst bij de 18-34 jarigen. (Radiowereld.nl)


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VS: Nielsen neemt nieuwe PPM’s in gebruik

In de VS start de onderzoeks- en marketingreus Nielsen, dat ginds instaat voor de kijk- Lees verder

VS: A.I. rukt op bij Amerikaanse radio

Alexa luistert naar verzoekjes en stuurt ze door iHeart Media is in de Verenigde Staten Lees verder

VS: Frequentieveiling goed voor miljoenen euro’s

Een veiling van 136 FM- en 4 AM- frequenties, die maar liefst acht dagen duurde, Lees verder

VS: FM-radio in stereo bestaat 60 jaar

Op 20 april 1961 nam de Amerikaanse FCC (Federal Communications Commission) als eerste land ter Lees verder

VS: Luistercijfers New York, Los Angelos, Chicago (video)

Z100 in New York City lijkt zich steeds verder te herstellen van de coronacrisis. De Lees verder

Spotify verwijdert werk van honderden comedians

Ben je fan van Amerikaanse comedians, dan zal je, wanneer je die op Spotify volgt, Lees verder

Blad 983: Erik, Tineke, Extra AM en Capital of Media (audio)

• Erik gaat Tineke vervangen en belooft verrassing • Verlengde crowdfundig van Extra AM • Lees verder

Radio over de grote plas: 5 verhalen om te lezen (3)

1. WBCN: hoe één radiostation de Amerikaanse revolutie in gang zette 2. Hoe (on)ethisch is Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x