RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

VS: Lee Harris ruilt 1010 WINS voor tv (audio & video)

Lee Harris, al bijna drie decennia lang de vertrouwde stem in de ochtend bij 1010 WINS in New York City, gaat er weg. Het nieuwsanker maakt de overstap naar de televisie. Hij gaat achter de schermen aan de slag bij kabelomroep NewsNation. Gisteren, vrijdag 5 mei, was Harris voor het laatst te horen op de populaire nieuwszender.

“Zes woorden waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou schrijven… Lee Harris vertrekt bij 1010 WINS”, meldde Ben Mevorach, nieuwshoofd bij 1010 WINS-eigenaar Audacy, heel toepasselijk in een e-mail aan zijn collega’s.

Harris was sinds 1995 anker van het ochtendblok. Dagelijks praatte hij vele honderduizenden New Yorkers bij over de toestand in de stad en de rest van de wereld. Met in blokken van telkens twintig minuten; nieuws, sport, weer, verkeer (elke tien minuten) en economisch nieuws, als ingrediënten. 

Lee Harris op 1010 WINS was voor vele New Yorkers zo vanzelfsprekend als Martine Tanghe en Frank Deboosere dat waren bij de VRT. Ook op de beruchte ochtend van 9/11 was hij het die zo goed mogelijk de luisteraars probeerde duidelijk te maken wat voor ramp de stad had getroffen. Wie Harris op gaat volgen in de ochtend is nog niet bekend. 

“Een ongelofelijke kans was er voor nodig om me te overtuigen om na bijna dertig jaar 1010 WINS te verlaten”, aldus Harris. “Maar bij NewsNation krijg ik de mogelijkheid om de manier waarop verslag wordt gedaan van het nieuws en hoe dit gepresenteerd wordt in dit land fundamenteel te veranderen. Die kans kon ik niet laten schieten.” (RadioWereld.nl)

Foto bovenaan: Barrett News Media


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx