RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

VS: KIIS FM Los Angeles van #7 naar #2 (video)

102.7 KIIS FM in Los Angeles zit na drie jaar kwakkelen weer in de lift. De hitzender steeg in de maand maart van de zevende naar de tweede plaats, en parkeert daarmee net achter K-Earth 101. In New York City blijft Lite FM de best beluisterde zender. Dat blijkt uit de meest recente luistercijfers van enquête bureau Nielsen Audio.

The City of Angels

Sinds corona het openbare leven in 2020 flink verstoorde, kampte KIIS FM, net als vele andere CHR-stations (Top 40) met dalende luistercijfers. Hitzenders staan er nu eenmaal om bekend een hoog weekbereik te hebben, maar tegelijk af te rekenen hebben met een relatief korte luistertijd. Omdat het openbaar leven grotendeels plat lag, veranderde ook het luistergedrag.

Maar sinds een paar maanden noteert KIIS FM weer flink stijgende cijfers. In de meting van de maand maart kwam er 1,1% bij. Met 5,0% marktaandeel rukte men daarbij van de zevende naar de tweede plek op. Dat is het hoogste cijfer in meer dan drie jaar. Het weekbereik blijft vrij stabiel op 1,7 miljoen, vooral de luistertijd is flink gestegen.

Onder leiding van programmaleider Beata Murphy en music director Sisanie Villaclara (Reategui) is er de afgelopen maanden flink gesleuteld aan KIIS FM en de playlist. Nog steeds is het een typisch Top 40-station waarbij een handvol platen (de populairste) elke zeventig minuten voorbij komen. Vooral de classics werden onderhanden genomen, waarbij inmiddels ook weer dagelijks 90’s en 00’s hits voorbij komen. De aanpassing lijkt aan te slaan. Ook het terugzetten van KIIS-veteraan JoJo Wright van de avond naar de middag heeft een positief effect.

Terugval voor KOST 103.5

Aan kop in Los Angeles gaat K-Earth 101 (KRTH). De classic hitzender won 0,4% en noteert nu 5,8% marktaandeel. Het is voor het eerst sinds november dat het station weer op 1 staat. Tevens wordt het hoogste marktaandeel in meer dan een jaar tijd gescoord. Met 2,2 miljoen luisteraars heeft men ook het hoogste weekbereik beet.

Popzender 104.3 My FM (KBIG) staat met 4,5% op plek drie, op de voet gevolgd door het urban popstation 94.7 The Wave (KTWV) met 4,4%. Talkradio KFI AM640 en de het Spaanstalige softpop K-Love 107.5 (KLVE) completeren de top vijf met 4,1%. KOST 103.5 (popmuziek) kende een slechte maand. Waar men in februari nog eerste was met 5,5% marktaandeel, is de zender nu naar de zevende plaats gezakt, met een marktaandeel van 4,1%.

Bij de doelgroepen blijft K-Earth het grootst in de doelgroep 25-54 jaar, terwijl KIIS voor de derde meting op een rij op nummer 1 staat te pronken in de doelgroep 18-34 jaar. Daarnaast heeft KIIS nu ook de koppositie heroverd bij de 18-49 jarigen.

The Big Apple

In New York City blijft 106.7 Lite FM (WLTW) het populairst. De popzender won zelfs 0,6% en noteert met 7,6% het hoogste kerstmuziekvrije marktaandeel in meer dan een jaar tijd. Wel verloor Lite bijna 7% van luisteraars, maar met 3,47 miljoen heeft het station nog steeds het hoogste weekbereik in de New York.

Heynen

Daarna volgen de classic rockzender Q104.3 (WAXQ) en de classic hits van 101.1 (W)CBS FM op een gedeelde tweede plaats met 6,1% marktaandeel. Q haalt voor de derde maand op een rij een nieuw record, terwijl CBS terrein verloor. Het Spaanstalige Mega 97.9 (WSKQ) staat vierde met 5,3%, gevolgd door de urban pop van WBLS 107.5 met 5,2%.

Een flinke stijging was er ook voor nieuwsradio WINS. Het station scoort met 5,0% (+0,4%) het hoogste marktaandeel sinds april 2020 en staat te trappelen om de top vijf opnieuw binnen te dringen. Kijkend naar de doelgroepen, blijft Lite het populairst in de categorie 18-49 en 25-54 jaar, terwijl Mega en popzender New 102.7 (WNEW) aan kop gaan bij 18-34 jaar. (RadioWereld.nl)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx