RadioVisie

  • .
    .

VS: Ida velde immense zendtoren in Vacherie

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Een ruim zeshonderd meter hoge radio- en tv-toren in Vacherie (Louisiana), in mede-eigendom van de mediagroepen iHeartMedia en Cumulus, werd tijdens de doortocht van orkaan Ida – begin deze week -helemaal verwoest. Niemand raakte gewond toen de constructie naar beneden kwam, die op Dicks Road in Vacherie in St. James Parish staat. Ze werd gebouwd in 1988. Van de toren staat momenteel nog slechts vijftig meter overeind. 

Volgens Jeff Littlejohn, executive VP, engineering en systems voor iHeartMedia, werd de zendtoren ingezet voor de FM-stations KVDU ‘104.1 The Spot’ (eigendom van iHeart en in licentie gegeven aan Houma), en WZRH ‘Alt 92.3’ (in licentie gegeven aan Laplace en eigendom van Cumulus). Beide zenders hebben een vermogen van 100 kW.

“We hebben de uitzendingen van KVDU kunnen continueren vanop een andere toren, zodat het grootste deel van de inwoners van New Orleans, de programma’s nog kan blijven volgen”, aldus Littlejohn. “We bekijken momenteel alle langetermijnopties.” 

WZRH liet dinsdag 31 augustus optekenen: “Helaas heeft orkaan Ida onze zendmast lelijk toegetakeld. Als alles volgens plan verloopt, kunnen onze uitzendingen weer gevolgd worden via internet op ALT923.com en via de ALT923fm-app. Onze hoop is om de gemeenschappen in New Orleans en de omliggende gebieden zoveel mogelijk informatie te bieden. Wij wonen hier ook.”

Meer ‘slachtoffers’

Cumulus Media SVP, Technology & Operations Conrad Trautmann: “Ida zorgde voor wijdverbreide stroomstoringen in het hele gebied van New Orleans, met gevolgen voor al onze stations. Onze technische teams hebben onvermoeibaar gewerkt en hebben drie van de stations weer in de lucht gekregen om de gemeenschap te dienen.” Voor WZRH(FM), het vierde station, was dit nog niet gelukt . 

“Gelukkig raakte niemand gewond. Momenteel bekijken we de volledige omvang van de schade. Onze back-upfaciliteit voor WZRH(FM) kunnen we niet inzetten, omdat er nog steeds geen stroom is. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de hele gemeenschap terwijl het herstelproces doorgaat en we dragen ons steentje bij aan dat herstel.”

Volgens de FCC* waren op die dramatische woensdagmiddag in de regio vier tv-stations, acht FM- en vijf AM- uit de lucht. De FM-band moest het doen zonder: KKND, KVDU, W208FC, WJDR, WQUE-FM, WSSM, WYLD-FM en WZRH. De AM-stations uit de lucht waren WCJU, WHSY, WSHO, WWWL en WYLD. (ADG – Foto Facebook-pagina Cumulus WZRH).

* De Federal Communications Commission is een onafhankelijk Amerikaans overheidsorgaan dat is opgericht naar aanleiding van de Communications Act van 1934, ingevoerd door president Franklin Roosevelt. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VS: Phil Valentine, conservatieve radiopresentator en vaccinscepticus, overleden aan covid-complicaties

In Nashville overleed zaterdag de conservatieve radiopresentator Phil Valentine op 61-jarige leeftijd aan complicaties van Lees verder

VS: Frequentieveiling goed voor miljoenen euro’s

Een veiling van 136 FM- en 4 AM- frequenties, die maar liefst acht dagen duurde, Lees verder

VS: Nielsen neemt nieuwe PPM’s in gebruik

In de VS start de onderzoeks- en marketingreus Nielsen, dat ginds instaat voor de kijk- Lees verder

VS: A.I. rukt op bij Amerikaanse radio

Alexa luistert naar verzoekjes en stuurt ze door iHeart Media is in de Verenigde Staten Lees verder

Frankrijk: hoe één Egyptische zangeres NRJ redde (video)

Belpop Bonanza achterna, is dit één van de minst bekende en zelfs meest onderschatte gebeurtenissen Lees verder

Peter Van de Veire neemt afscheid van MNM

Peter Van de Veire kondigde deze ochtend - donderdag 2 december - aan dat hij Lees verder

POTZ is er aan begonnen

Sinds dinsdagavond is Vlaanderen alweer een radiostation rijker via DAB+. Met POTZ wordt de digitale Lees verder

Stan Haag ‘voor eeuwig op wacht’ (véél audio)

Vandaag is het alweer twintig jaar geleden dat Stan Haag, radiolegende in Nederland én Vlaanderen, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx