RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

VS: Howard Stern onder vuur (video)

Dat de meeste radiomakers tijdens de zomerperiode een uitgebreide onderbreking inlassen om in alle rust inspiratie voor het najaar te hamsteren, lijkt de normaalste zaak van de wereld. Niet bij de groot geldverdiener en controversiële mediapersoonlijkheid Howard Stern (foto bovenaan). Zijn vakantieplannen zorgen voor grote verontwaardiging en wekken zelfs woede op.

Ter herinnering : de inmiddels 67-jarige shock jock haalde vorig jaar het wereldnieuws en de voorpagina van de New Yorkse beurskrant op Wall Street toen hij zijn contract met de grootste aanbieder op het Noord-Amerikaanse continent van digitale radio Sirius XM, waar hij al sinds 2006 het mooie weer maakt, met nog eens vijf jaar verlengde. Goed voor een slordige vijfhonderd miljoen dollar plus een reeks extra voordelen zoals betaald verlof. 

Resultaat: tijdens zijn laatste show voor het zomerreces zette hij kwaad bloed bij zijn fans door mede te delen dat hij twee maanden afwezig zou blijven. Het wachten op de start van het nieuwe seizoen in september zou met de heruitzending van talloze eerdere spraakmakende shows overbrugd worden. 

De fans, die overigens voor het aanschaffen van het passende radiomodel inclusief de gepersonaliseerde opties zoals 350 muziekkanalen al een behoorlijk bedrag betaalden, voelden zich flink beet genomen. De reacties na zijn aankondiging dikten snel aan en zetten de stijgende verontwaardiging extra in de verf. 

Vooral het gebrek aan respect en het recent inkorten van de show met een uur veroorzaakte een regen van niet mis te verstane kritiek. In zoverre zelfs dat de speculaties over de verdere toekomst van de ‘King of All Media’ aanzwengelden. Sommige luisteraars vonden dat hij een vermoeide indruk maakte en minder aandacht aan kwaliteit besteedde. Niet echt lovend dus waardoor zijn terugkeer bij Sirius XM in het najaar wellicht met meer dan gewoon belangstelling zal gevolgd worden. (FVM)

https://youtu.be/lzNQfY55yog


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx