RadioVisie

  • .
    .

VS: Howard Stern blijft tot eind 2025 bij SiriusXM (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het eindelijk officieel: het Amerikaanse radio-icoon Howard Stern tekende een nieuwe vijfjarige overeenkomst met SiriusXM om zijn show voor het satellietradiobedrijf tot eind 2025 voort te zetten.

De voorwaarden zijn niet bekend gemaakt, maar het financiële nieuwsagentschap Bloomberg maakte in oktober gewag van een 120 miljoen dollar per jaar, het duurste contract ooit in de radiowereld. Het aflopende contract van Stern werd geraamd op 90 miljoen dollar per jaar.

“Nu ik van huis uit kan werken, heb ik gewoon geen excuus om te stoppen,” zei Stern. “Ik heb steeds weer gelijk gekregen over satellietradio. Met deze contractverlenging kan ik niet wachten om te zien waar ik nog meer gelijk in heb.”

Sirius had amper 600.000 abonnees toen Stern in 2004 aankondigde dat hij de ‘aardse’ radio ging ruilen voor satellietradio. Vandaag telt het bedrijf bijna 35 miljoen abonnees.

De deal geeft SiriusXM ook exclusieve rechten op Stern’s audio- en videobibliotheek tot 2032. Stern heeft twee aparte kanalen op SiriusXM, en zijn imperium is uitgebreid met videocontent.

De intussen 66-jarige Howard Stern maakte in de jaren ’80 en ’90 naam als een shockjock, maar op SiriusXM ontwikkelde hij zich tot een van de scherpste en allerbeste interviewers in de branche. Maar ook nog steeds een van de allergrappigste, zoals blijkt uit het hilarische fragment hoe Stern zijn nieuw contract bekendmaakte.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx