RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

VS: grote ontslagronde bij iHeartMedia

De grootste Amerikaanse radiogroep, iHeartMedia, zet blijkbaar de botte bijl in de bemanning van heel wat van zijn lokale radiostations. Uit zowat heel de Verenigde Staten sijpelen berichten door van lokale nieuwsbronnen over plaatselijk bekende radiofiguren die maandag hun ontslag kregen. Het gaat vaak om lokale radiomakers uit de meer landelijke regio’s die al tientallen jaren meedraaiden.

Zelf kondigde iHeartMedia een nieuwe, moderne organisatiestructuur aan, met de bedoeling de aanzienlijke investeringen in technologie en artificiële intelligentie (AI) te laten renderen. De groep bevestigt dat daarbij ook ontslagen en herlocaties onvermijdelijk zijn.

Over hoeveel ontslagen het precies gaat is momenteel verre van duidelijk. De 855 radiostations van iHeartMedia tellen samen 12.500 personeelsleden.

De Amerikaanse website RadioInsight probeert een overzicht bij te houden van de ontslagen radiofiguren, althans toch van diegene die er zelf melding van maken via hun sociale media.

Van de resterende programmamakers wordt verwacht dat ze inhoud gaan aanleveren voor meerdere stations “met het gebruik van verbeterde automatiseringssystemen en integraties”.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx