RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

VS: Grote mediagroepen houden hand op de knip

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De commerciële media kregen de voorbije maanden behoorlijk wat klappen te verwerken. Het aantal adverteerders nam drastisch af en het herstel komt slechts met mondjesmaat op gang. Niet in het minst is dit merkbaar in één van de grootste radiomarkten ter wereld – daar waar commercie meer dan waar ook allesbepalend is – de Verenigde Staten.

Om te besparen stuurden eerder al de grote radiogroepen iHeart Media en Beasley een deel van hun medewerkers met onbetaald verlof. Dit biedt het voordeel dat niemand ontslagen wordt en dat de ziektekostenverzekering gewoon door kan blijven lopen. iHeart heeft nu besloten om voor het ondersteunend personeel deze regeling aan te houden met minstens negentig dagen.

Het spectaculair terugvallen van de reclame-inkomsten kwam bovendien op een bijzonder slecht moment. Veel radiogroepen hadden zich immers diep in de schulden gestoken door veel te dure overnames allerhande. iHeart Media, de grootste aanbieder van commerciële radio in de VS en eigenaar van onder andere Z100 (WHTZ) en KIIS FM, stuurde daarom begin april al een deel van het personeel naar huis. 

Daarnaast houdt de mediagroep vast aan de verplichting dat medewerkers die geen salaris in willen leveren, maar nog aan het werk zijn, twee weken vakantie moeten nemen. Beasley Media, eigenaar van onder meer 101 WRIF in Detroit en Q105 (WRBQ) in Tampa, heeft het onbetaald verlof van een groot aantal medewerkers eveneens met drie maanden verlengd. Daarnaast moet een deel van het personeel salaris inleveren en zijn opnieuw enkele medewerkers ontslagen. (Bron: radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx