RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

VS: domino-effect op FM in Memphis (audio)

De verkoop van een radiostation in de Amerikaanse stad Memphis (Tennessee), heeft tot een waar domino-effect op FM geleid. In totaal zijn de afgelopen weken reeds drie zenders van frequentie gewisseld en/of van format veranderd, terwijl een vierde wijziging er nog aankomt.

Het eerste steentje voor de domino werd aangetikt door Audacy. Het mediabedrijf kondigde aan om de frequentie 94.1 FM in de tweede stad van de staat Tennessee te verkopen aan Educational Media Foundation. Deze christelijke organisatie exploiteert de radiozenders K-Love en Air1. Audacy had de frequentie als enige tijd in de etalage staan.

Wissel

Momenteel is op 94.1 FM 94.1 The Wolf (WLFP) te ontvangen. Maar eigenaar Audacy is niet van plan om dat countryformat op te geven. Sterker nog, er wordt verhuist naar de 99.7 FM, waar een veel groter vermogen mag worden gebruikt. Momenteel is de popzender FM100 (WMC) er te horen. Dit station gaat, ondanks dat het veel betere luistercijfers heeft dan The Wolf, verdwijnen. FM100 staat momenteel vijfde in de luistercijfers, terwijl The Wolf plekje 10 haalt.

Met The Wolf op een sterkere frequentie wil Audacy frontaal de aanval openen op KIS 106 (WGKX) van Cumulus. De frequentiewissel van The Wolf en het verdwijnen van FM100 zal binnen twee de maanden gebeuren. Een exacte datum is niet bekend en hangt af van de afronding van het verkoopproces van de frequentie 94.1 FM.

° Lees verder onder de audio

Formatwijziging

De concurrentie besloot alvast bij de pakken neer te gaan zitten. Eind april trok Flinn Broadcasting de stekker uit de classic hitszender 107.5 WHBQ en verving deze door Q107.5, dat zich als ‘The Number 1 Hit Music Station’ profileert als hitzender voor volwassenen. WHBQ stond op de twaalfde plaats in het meest recente overzicht van de luistercijfers.

Afgelopen week voerde ook mediagigant iHeart Media wijzigingen door. Om de oudere luisteraars van FM100 op te vangen verhuisde hitzender Kiss FM (KWNW) van 101.9 FM naar de veel sterkere 102.7 FM. Tegelijkertijd wijzigde het station het format van CHR (Top 40) naar Hot AC (pophits van de jaren 90 tot nu). Meteen ging de rotatie van populaire hits strak omlaag: van zeventig minuten naar bijna drie uur. Ook werden diverse hits van van de playlist gehaald

KISS FM profileert zich nu als ‘Hit Music for Memphis’ in plaats van ‘All the Hits for Memphis’. Ongewijzigd bleven de deejays in de ochtend en tijdens office hours: respectievelijk Elvis Duran en Ryan Seacrest.

De frequentie 102.7 FM werd tot vorige week gebruikt door Rock 103 (WEGR). De classic rockzender zendt nu uit op de zwakkere 101.9 FM en heet nu Rock 102. Ook deze wijziging is opvallend, want Rock staat momenteel op plek 7 bij de luistercijfers, terwijl KISS pas op plaats 14 volgt. (RadioWereld)

Heynen


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx