RadioVisie

  • .
    .

VS: Disney stopt met radio

In de Verenigde Staten gaan Radio Disney en Radio Disney Country hun activiteiten staken in het eerste kwartaal van 2021. Door het onverwacht grote succes van de streamingdienst Disney+ wil het mediaconcern zich meer focussen op zijn televisieactiviteiten, luidt het. Door de sluiting verliezen 36 voltijdse en deeltijdse werknemers hun baan.

Daarnaast vindt Disney dat het weinig zin heeft om de radio-operaties in stand te houden omdat ook in de muziekbusiness het streamen steeds belangrijker is geworden.

Radio Disney startte in 1996 als een netwerk van AM- en FM-stations en breidde in de loop der jaren uit naar satellietradio en online. Sinds 2014 is Radio Disney enkel digitaal en via satelliet te beluisteren. Beide radionetwerken waren heel belangrijk om Disneysterren als The Jonas Brothers, Miley Cyrus, Selena Gomez en Demi Lovato op de bredere kaart van de popcultuur te zetten. Ook popsterren als Taylor Swift, Justin Bieber, Britney Spears, N’Sync en One Direction profiteerden enorm van de exposure van Radio Disney.

Disney komt als mediabedrijf zwaargehavend uit de coronacrisis en kondigde al eerder massale ontslagen aan, vooral in de pretparken en filmzalen. De Latijns-Amerikaanse versie van Radio Disney, die volledig zelfstandig werkt, blijft wel bestaan.

ESPN Radio, eveneens eigendom van Disney, blijft bestaan als onderdeel van het ESPN-netwerk. Disney verkocht in 2007 zijn ABC Radio Network en 22 radiostations aan Citadel Broadcasting.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx