RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

VS: de honderd invloedrijkste namen in talkradio van 2022

Talkers.com, dat zichzelf omschrijft als ‘The Bible of Talk Radio and the New Talk Media’, publiceerde zijn jaarlijkse ‘Heavy Hundred’, een lijst met de 100 belangrijkste ‘Radio Talk Show Hosts in America’. Al is deze lijst, volgens de uitgever zelf, evenveel kunst als wetenschap.

Deze jaarlijkse oefening, samengesteld met de input van vele invloedrijke mensen uit de Amerikaanse radio-industrie, heeft vooral tot doel de enorme diversiteit in het landschap van de Amerikaanse talkradio in de verf te zetten en hier en daar ook nog relatief obscure maar beloftevolle radiofiguren een plekje in de spots te gunnen.

De top 10 van 2022 is overigens identiek aan die van 2021. Sean Hannity, vooral bekend van Fox News maar hij produceert ook dagelijks een radioshow, staat voor het vijfde jaar op rij op nummer één, een plek die hij in 2018 afsnoepte van de eind 2020 overleden Rush Limbaugh. Ook de nummers twee, drie en vier, Dave Ramsey, Mark Levin en Brian Kilmeade moet je, net als Hannity in (uiterst) rechts-conservatieve hoek situeren.

De zwarte Joe Madison, alias The Black Eagle, die elke ochtend te horen is bij SiriusXM, is op plaats vijf de hoogst genoteerde radiomaker met democratische sympathieën en opvattingen. Eind vorig jaar startte deze 72-jarige New-Yorkse activist zelfs een hongerstaking om het Amerikaanse congres te bewegen met een plan af te komen om het stemrecht, dat in tal van conservatieve staten onder druk staat, te beschermen. Eind januari zette hij zijn hongerstaking stop na 73 dagen, toen de Amerikaanse senaat het wetsvoorstel verwierp.

Opmerkelijk is voorts dat Howard Stern, die tot 2019 nog steevast in de top 5 meedraaide, al enkele jaren wegzakt op de lijst, dit jaar zelfs van 11 naar 21. Sterkste stijger dit jaar is Dan Bongino, die op vele Amerikaanse radiostations in de plaats kwam van Rush Limbaugh. Hij wipt van plaats 35 naar 14.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx