RadioVisie

  • .
    .

VS: Cumulus verkoopt laatste radiostation in New York City (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Cumulus Media, de derde commerciële radiogroep van de Verenigde Staten, trekt zich geheel terug uit de radiomarkt van New York City. Afgelopen week werd bekend dat 103.9 WFAS voor ruim 6,8 miljoen euro verkocht wordt aan het christelijke radionetwerk VCY America.

WFAS stond al sinds 2019 in de verkoop, nadat Cumulus 95.5 (W)PLJ (pop), 94.7 Nash FM (WNSH) (country) en 77 WABC (nieuws) al van de hand had gedaan. De stations werden verkocht omdat Cumulus geld nodig had om de schuldenlast terug te brengen.

Dat zorgde ervoor dat WFAS, toen nog met een urban popformat opererend onder de naam Radio 103.9 (WNBM), als enige zender van Cumulus in de Big Apple overbleef. Het maakte het station ook duur, want de operationele kosten konden niet meer gedeeld worden met zusterstations.

Wat ook niet meehielp is dat de frequentie 103.9 FM niet overal in New York City goed te ontvangen is. Dat komt omdat de frequentie oorspronkelijk voor Westchester County, ten noorden van de stad bedoeld was. Ook stond de zender er in eerste instantie opgesteld. In 2014 kreeg Cumulus toestemming om de zendinstallatie naar de Bronx te verhuizen, maar nog altijd is ontvangst in het zuidelijk deel van New York City matig.

Om kosten te besparen besloot Cumulus in 2019 al om alle lokale programma’s op Radio 103.9 te vervangen door netwerkprogramma’s. Begin dit jaar ging het roer helemaal om en werden op de frequentie de programma’s van de talkzender 1230 WFAS uitgezonden. Het station had de middengolfuitzendingen gedigitaliseerd, waardoor met de FM-frequentie een alternatief voor het analoge luisterpubliek geboden werd.

Nu gaat de FM-frequentie over naar VCY. Deze partij gaat eerst de licentie om laten zetten van commercieel naar niet-commercieel en christelijke programma’s uit te kunnen zenden. (RadioWereld)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx