RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

VS: CBS FM terug op 2 in New York City (audio)

CBS FM herstelt verder van z’n kerstinzinking. Het classic hitstation is inmiddels weer opgeklommen tot de tweede plaats in New York City, achter Lite FM. Dit blijkt uit de luistercijfers van de maand februari van Nielsen Audio. Het marktaandeel van (W)CBS FM 101.1 steeg met 1 procent naar 6,6 procent, het hoogste cijfer sinds mei vorig jaar. KOST blijft nipt marktleider in Los Angeles.

Dat is bemoedigend, want ingecalculeerd zijn nu reeds een deel de resultaten van de nieuwe ochtendshow. Sinds 16 februari presenteren John Foxx en Anne Marie ‘Annie’ Leamy het nieuwe ‘Foxx & Annie in the Morning’. Op hun schouders rust de loodzware taak om Scott Shannon, die in december met pensioen ging, op te volgen.

Op kop staat nog steeds 106.7 Lite FM (WLTW). De popzender won een half procent en noteert met 7,0% de hoogste kerstmuziek vrije cijfers in een jaar tijd. Daarnaast heeft Lite met 3,73 miljoen luisteraars per week nog altijd het grootste bereik. Winst was er ook voor Q104.3 (WAXQ). Weliswaar won de classic rockzender maar 0,1%, maar met 6% marktaandeel vestigt Q voor de tweede meting op een rij een nieuw record.

Plek vier is voor het Spaanstalige Mega 97.9 (WSKQ) met 5,2%, terwijl de urban popzender WBLS 107.5 de top vijf compleet maakt met 5,1%. Dat is het laagste marktaandeel in meer dan een jaar tijd. Bij de doelgroepen blijft Lite plek één innemen bij 25-54 en 18-49 jarigen, terwijl CBS FM de koppositie overneemt in de groep 18-34 jaar.

Los Angeles

In Los Angeles blijft KOST 103.5 het populairst, zij het nipt. Want opnieuw kreeg het marktaandeel een flinke tik. Nadat de cijfers, door het opbergen van de kerstplaylist, bijna halveerden, gaat er nu opnieuw 1,3% af. KOST moet genoegen nemen met 5,5% marktaandeel. Wel heeft het station met 2,22 miljoen luisteraars nog altijd het hoogste weekbereik in Los Angeles.

Vlak daarachter duikt K-Earth 101 (KRTH) op met 5,4% (+0,5%). Voor de classic hitzender is dit het hoogste marktaandeel sinds juli. De urban pop van 94.7 The Wave (KTWV) is goed voor een derde plek met 4,6%. Ze worden op de voet gevolgd door de popmuziek van 104.3 My FM (KBIG) met 4,5%. Het talkstation KFI AM640 en de Spaanstalige softpopzender K-Love 107.5 (KLVE) staan op een gedeelde vijfde plaats met 4,1%.

Een opvallende stijger is Real 92.3 (KRRL). De hiphop is goed voor de winst van een vol procent. Goed voor 3,9% en een gedeelde zevende plek. Volgens luistercijfer-expert Chris Huff is dit het hoogste marktaandeel op deze frequentie sinds 1998. Bij de doelgroepen staat K-Earth nu op 1 bij de 25-54 jarigen. Hitzender 102.7 KIIS FM haalt de eerste plek in de doelgroep 18-34 jaar. Real staat aan kop bij 18-49 jarigen. (BVP – RadioWereld.nl)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx