RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

VS: Audacy wil zendtorens en radiostations kwijt

In augustus 2022 kreeg Audacy – het op één na grootste radiobedrijf in de Verenigde Stateneen waarschuwing van de New York Stock Exchange dat men niet meer voldeed aan de norm dat de gemiddelde beurskoers boven de 1 dollar moet liggen. Er werd het bedrijf uit Philadelphia (Pennsylvania) zes maanden gegund om daar wat aan te doen.

Het omroepbedrijf (235 radiostations in 48 mediamarkten) ,werd opgericht in 1968 als Entercom Communications Corporation. In november 2017 werd gefuseerd met CBS Radio. Ook het internetdomein ‘radio.com’ is ondergebracht in Audacy Atlas. Tot de introductie van Audacy was dit het portal waar de radiostations van Entercom en CBS terug te vinden waren.

Inmiddels is er weinig veranderd aan die falende beurskoers. Die blijft nog steeds onder die ene psychologische dollar hangen. Vorige week sloot het baandeel zelfs af op 0,25 dollar. Ondanks het verstrijken van dat opgelegde half jaar, werd Audacy een nieuw uitstel verleend. Dit keer tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering is gehouden.

Afstoten zendmasten en gronden

Om inkomsten te genereren werd vorig jaar gestart met het afstoten van zendmasten en bijbehorende gronden. Veelal gaat het om infrastructuur voor de middengolf. Een flink aantal masten en percelen werd daartoe ondergebracht in Audacy Atlas LLC. Inmiddels zijn de eerste masten en gronden al verkocht. De verkoop vindt niet alleen plaats aan bedrijven die zelf zendmasten beheren, maar ook aan projectontwikkelaars.

Het gevolg van verkoop aan de laatste categorie is dat radiostations hun uitzendingen moeten staken. Dit was onder ander het geval in Las Vegas, waar Audacy z’n middengolfzenders en bijbehorende grond verkocht voor 40 miljoen dollar. De zendmast moet plaatsmaken voor een nieuw magazijn met als gevolg dat de talkradio 720 KDWN en sportgokzender The Bet 1140 (KXST) vandaag 1 maart hun uitzendingen via AM moeten staken.

Radiostations overgeheveld

Inmiddels is ook het eerste radiostation ondergebracht in Audacy Atlas: Channel Q 103.1 (KQPS) in Palm Desert, ten zuidoosten van Los Angeles. Daarnaast is bij mediawaakhond FCC een verzoek ingediend om Star 102.5 (WTSS) in Buffalo, langs de grens met Canada, en 94.1 The Wolf (WLFP) in Germantown ten oosten van Memphis, eveneens onder te brengen in Audacy Atlas.

Verwacht wordt dat deze drie stations verkocht worden. Verdere bezuinigingen volgen naar alle waarschijnlijkheid. Daarbij gaan diverse digitale radiokanalen (HD2/HD3) gesloten worden. HD-radio is het systeem dat in de Verenigde Staten gebruikt wordt voor digitale radio via de ether. Per station moet daarvoor jaarlijks een fors bedrag betaald worden aan iBiquity, het bedrijf dat het systeem ontwikkelde en nog steeds het patent bezit. (RadioWereld.nl)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx