RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

VS: 103.5 WTOP verdiende het meest

BIA Advisory heeft een overzicht gepubliceerd van de Amerikaanse radiostations met de hoogste omzet in 2019. Voor het vijfde jaar op een rij ging de winst naar nieuwszender 103.5 WTOP in Washington D.C. In meer normale tijden wordt deze lijst al in de maand april gepubliceerd, maar door de coronacrisis lukte dit in 2020 niet eerder.

Opvallend is dat de nieuwe lijst nauwelijks afwijkt van die uit 2018. Sterker nog: de eerste negen radiostations zijn dezelfde als die van een jaar eerder. Ook de behaalde omzetten verschillen niet veel. iHeart Media, het vroegere Clear Channel, is het best vertegenwoordigd met vijf radiostations. Ze worden gevolgd door Entercom dat in 2017 fuseerde met CBS Radio, met vier vertegenwoordigers. Zes hebben een format met uitsluitend gesproken woord.

Weer meer voor WTOP

103.5 WTOP in Washington D.C. wist in 2019 weer meer geld binnen te halen. De nieuwszender zag de omzet met $0,8 miljoen stijgen naar $69,8 miljoen. Voor het zesde jaar op een rij wist de zender z’n omzet te verhogen. In maar liefst negen van de laatste tien jaren ging men aan kop als het om jaaromzet gaat.

Hitzender KIIS FM in Los Angeles zag de omzet met $1,1 miljoen dalen, maar blijft stevig op de tweede plaats. KIIS heeft het worstelt met de luistercijfers en dat werkt door in de reclameomzet. Zusterstation 104.3 My FM (KBIG) blijft derde, maar zag de omzet met $0,8 miljoen dalen naar $45,2 miljoen.

Lite en Z100 stationair

Popzender 106.7 Lite FM (WLTW) in New York City wist in 2019 dezelfde omzet te draaien als in 2018: $44 miljoen. Hetzelfde geldt voor zusterstation Z100 (WHTZ) dat $42,0 miljoen haalt. Ze staan dan ook weer op plek vier en vijf. Sportzender WFAN verdiende een ton minder en moest genoegen nemen met $41,4 miljoen. De nieuwszenders 1010 WINS en WCBS 880 zagen eveneens hun omzet dalen, terwijl WBBM in Chicago gelijk bleef met $39 miljoen.

Nieuw in de Top 10 is sportzender 98.5 The Sports Hub (WBZ) in Boston, dat nieuwszender KFI AM640 uit Los Angeles uit de Top 10 drukt. (radio.nl)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VS: FCC keurt volledig digitale optie voor AM goed

De Amerikaanse mediaregulator FCC (Federal Communications Commission) zal eigenaars van AM-radiostations in de VS die Lees verder

VS: Howard Stern dicht bij duurste radiocontract ooit

Volgens het Amerikaanse financiële nieuwsagentschap Bloomberg staat Howard Stern dicht bij een vernieuwing van zijn Lees verder

VS: iHeart Media zet onbetaald verlof om in ontslag

iHeart Media, de grootste aanbieder van commerciële radio in de VS, zet het onbetaalde verlof Lees verder

VS: Formats bepalen voorkeur voor klassieke radio of slimme luidspreker

In de Verenigde Staten blijkt het bezit van een ‘ordinair’ radiotoestel (thuis of in de Lees verder

VS: Lite FM New York deelt tik uit

Hitzender Lite FM heeft in New York City een gevoelige tik uitgedeeld aan de concurrentie Lees verder

Blad 936: Klara, Avicii en Ron (audio)

• Een hele week Dance 1000 bij SLAM! • Iedereen Klassiek: de (gratis) kassa's zijn Lees verder

Blad 935: Vacature, Evergreens, AM uit de USA

Talent gezocht om MNM in de lucht te houden MNM wil een talentenpool van radiomakers Lees verder

Blad 926: Vloeken, ontslagen en een NRJ-film (video)

• Op tijd en stond een F*-You moet kunnen, vinden de Britse radioluisteraars • Saneringen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x