RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

VRT zet Radio 2 in om Belgen minder digitaal kwetsbaar te maken

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Eén op twee Belgen is digitaal kwetsbaar. Hun digitale vaardigheden lopen achter op de toenemende digitalisering van onze samenleving. Dat blijkt uit de Barometer Digitale Inclusie die de Koning Boudewijnstichting gisteren – vrijdag 2 september – bekend maakte. VRT wil mee de strijd tegen digitale uitsluiting voeren.

De komende maanden en jaren zal de omroep geregeld initiatieven nemen om mensen te helpen in het versterken van hun digitale vaardigheden. Tegelijk streeft de publieke omroep er naar om de toegang tot de digitale platformen zo laagdrempelig mogelijk te houden. Daarom worden de komende maanden verschillende initiatieven uitgerold. De omroep werkt daarbij samen met Mediawijs, het kenniscentrum dat in Vlaanderen toonaangevend is inzake digitale inclusie en mediawijsheid. 

Er zijn tal van projecten bedacht, waarbij ook Radio2 een rol krijgt in de vorm van een mobiliserende actie die zich zal richten op het in de schijnwerpers zetten van de vele digi-helpers in Vlaanderen en mensen wil aansporen om er zelf een te worden.

Ook de traditionele eindejaarsradio, ooit getrokken door Studio Brussel, maar die inmiddels een stuk ‘breder’ gaat, wordt straks de ingezet tijdens ‘De Warmste Week’’. Dit jaar staat de actie in het teken van kansarmoede. Veel uitdagingen (zoals hindernissen op de arbeidsmarkt, een ongelijke behandeling als consument of burger, …) manifesteren zich ook in de digitale wereld. Daar zal DWW ook de schijnwerpers op zetten.

De VRT-merken onderzoeken diverse pistes om het thema van digitale inclusie op een toegankelijke manier onder de aandacht te brengen. Verschillende VRT-gezichten zullen mee het taboe van digi-armoede helpen doorbreken en mensen motiveren om de digitale sprong te maken. De inzet van radiostemmen is daarbij uiterst denkbaar.  (DP)

Meer over deze actie en digitalisering in het algemeen, vind je hier.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx