RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

VRT zet MNM-dj Wanne Synnave aan de deur

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De VRT stopt onmiddellijk de samenwerking met MNM-presentator Wanne Synnave (26), nadat bij de omroep meldingen binnenkwamen over grensoverschrijdend gedrag.

“De VRT heeft beslist om de samenwerking met Wanne Synnave te stoppen na klachten van grensoverschrijdend gedrag”, aldus een mededeling van de openbare omroep. Synnave zou ongepaste foto’s en berichten verstuurd hebben naar jongeren. “VRT neemt zulke meldingen ernstig, is zeer begaan met de melders en is dan ook het gesprek met Wanne aangegaan. Hij speelt bij jongerenzender MNM een belangrijke rol en heeft een voorbeeldfunctie. De meldingen zijn van dien aard dat hij geen uithangbord meer kan zijn van MNM.”

Wanne Synnave werkte als zelfstandige voor VRT, waar hij sinds dit najaar op weekdagen ’s middags tussen 12 en 13 uur een programma op MNM presenteerde. Hij debuteerde op de zender op 20 februari 2019 via ‘Student Late Night’ en promoveerde al snel tot sidekick in de ochtendshow bij Peter Van de Veire. Ook bij speciale acties was hij vaak van partij. Hij werkte ook aan een musical, “Kamp Delta”.

Op Instagram bevestigt Synnave dat er “meldingen gemaakt zijn die gaan over mijn gedrag dat als ongepast ervaren werd” en dat hij daardoor “even compleet uit beeld” verdwijnt. “Deze meldingen komen heel onverwachts, aangezien ik mijn contacten altijd als vertrouwelijk en met wederzijdse toestemming beschouwde. Door deze meldingen besef ik nu ook dat dat niet voor iedereen zo was, en dat de impact op de betrokkenen groter is dan ik had ingeschat.”

Hij biedt ook zijn excuses aan. “Ik wil graag eindigen met oprechte excuses, aan de betrokkenen die mijn gedrag als ongepast ervaarden. Het was nooit mijn bedoeling iemand te kwetsen of ongepast te benaderen. Het spijt me als dat wel gebeurd is. Ik neem tijd om na te denken en aan mezelf te werken, en hoop jullie binnenkort terug te zien.”


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx