RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

VRT start nieuwe STIP IT-actie tegen pesten (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vrijdag 4 februari werd een gloednieuwe editie van STIP IT gelanceerd. Daarvoor werkt Ketnet voor het eerst samen met MNM en Radio 2. Want niet alleen kinderen en jongeren maar ook volwassenen kunnen het slachtoffer worden van pestgedrag.

De gezichten van de nieuwe campagne zijn zangeres en actrice CAMILLE (#Likeme), Ketnet-wrapper Gloria Monserez, MNM-Dj Wanne Synnave en Radio 2-Inspecteur Sven Pichal. Ook werd het nieuwe themalied, ‘Diamant’, bekend gemaakt. Dat nieuws was live in primeur te horen tijdens de Radio 2 Bene Bene 1000 (op Radio 2 Bene Bene op DAB+) en bij Bouger Bouger op MNM.  

De drie VRT-merken werken samen om op een laagdrempelige manier zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om zich te engageren tegen pesten. Sinds de start van het initiatief is STIP IT uitgegroeid tot een vaste waarde in Vlaanderen, waarbij Ketnet en nu ook MNM en Radio 2 kinderen, jongeren en volwassenen willen verbinden en in beweging zetten.

Al sinds 2012 houdt Ketnet jaarlijks een mobiliserende actie om kinderen te sensibiliseren en te inspireren. Van 2012 tot en met 2017 deed Ketnet dat met De Move tegen Pesten. Toen door alle kinderen te mobiliseren om samen te dansen en te zingen. Maar omdat deze strijd niet enkel door kinderen kan gevoerd worden, vond Ketnet het belangrijk om ook zo veel mogelijk volwassenen te bereiken. Daarom werd de actie omgevormd tot STIP IT. 

Sinds 2018 worden de vier stippen ingezet. Eerst met boegbeeld Tinne Oltmans en nadien Sarah Mouhamou en Nora Gharib. De Ketnet-campagne ging viraal en de vier stippen zijn sindsdien een krachtig symbool geworden. Elke stip heeft een betekenis en is gelinkt aan een engagement. Ze geven kinderen en volwassenen houvast in hoe met pesten om te gaan.

De 4 engagementen:

  • 1 Ik vind pesten niet oké, en zal er nooit aan meedoen.
  • 2 Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
  • 3 Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  • 4 Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Maar ook het woord ‘stip’ zelf, kreeg een mobiliserende betekenis, samen vormen de vier letters een duidelijk engagement: STIP = Samen Tegen Iemand Pesten.

De Vlaamse week tegen pesten

De Vlaamse week tegen pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet, Radio 2, MNM en WAT WAT. De actie vindt dit jaar al voor de tiende keer plaats. De Vlaamse week tegen pesten wordt telkens georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie, dit jaar van vrijdag 18 februari tot vrijdag 25 februari.

Kinderen, leerkrachten, scholen, jeugdbewegingen, sportverenigingen… zetten allemaal hun beste beentje voor om pesten een halt toe te roepen. Die week gaat extra aandacht naar al deze waardevolle initiatieven. Via de organisatie van de Vlaamse week tegen pesten biedt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten alle betrokkenen een platform om hun initiatieven aan de buitenwereld te tonen. (SV)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx