RadioVisie

  • .
    .

VRT-staking: radio speelt vooral muziek

De nationale actiedag van de vakbonden op 31 mei (morgen) zal ook een impact hebben op de programmatie van de VRT. Op de radio zal er naast de nieuwsberichten vooral muziek te horen zijn, met regelmatig een vakbondsboodschap.

Concreet zullen er op Radio 2 geen regionale uitzendingen zijn terwijl op Radio 1, Studio Brussel, MNM en Klara er enkel in de ochtend- (van 7 tot 9 uur) en avondspits (van 16 tot 18 uur) gepresenteerd zal worden.

De kijkers en luisteraars van de openbare omroep zullen morgen merken dat er gestaakt wordt bij de VRT. Na overleg tussen de vakbonden en directie werd een aangepaste programmering overeengekomen. “De stakingsbereidheid is nog nooit zo groot geweest bij het VRT-personeel”, klinkt het in een gemeenschappelijke vakbondsmededeling.

Op tv zal onder andere de serie “Thuis” – die in de toekomst wordt uitbesteed aan een extern productiehuis – niet worden uitgezonden en zullen de journaals korter zijn. Op Canvas wordt tot 20 uur Ketnet uitgezonden, daarna de Koningin Elisabethwedstriijd. Dus geen “Terzake” en “De afspraak”.

Bij de openbare diensten wordt morgen gestaakt tegen de “algemene malaise”, maar bij de VRT concentreert de actie zich op het recent aangekondigde “transformatieplan” waarbij de openbare omroep vooral wil besparen.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx