RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

VRT sluit akkoord met TV Vlaanderen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het stond in de sterren geschreven, maar een echt aanvaardbare oplossing is het (nog) niet. Zoals bekend stopt de publieke omroep per 1 december met haar DVB-T-uitzendingen. VRT vond de investering in de nieuwe noodzakelijke DVB-T2 technologie niet meer verantwoord voor de, al naargelang wie aan het telraam zat, 45.000 tot 100.000 kijkers. 

Dat heeft als gevolg dat één, Canvas en Ketnet niet langer via de digitale ether te bekijken zullen zijn. De voor de hand liggende oplossing; het trio opnemen binnen het het aanbod van TV Vlaanderen, is nu realiteit. M7, het Luxemburgse moederbedrijf van TV Vlaanderen en de VRT hebben hun handtekening onder een wederzijds akkoord gezet.

VRT TV blijft daardoor via de digitale ether te bekijken. De fameuze adder onder het gras is en blijft het feit dat dit niet langer gratis zal zijn. Een Europees unicum. Een publieke omroep waarvoor u moét betalen om te kijken. Ook de ‘kabels’ van Proximus, Telenet en Orange zijn allesbehalve gratis. 

NPO wijkt voor VRT

Na het bekend worden dat VRT het etheraanbod zou stoppen, knoopte TV Vlaanderen gesprekken aan. Na enkele maanden onderhandelen is er nu een akkoord. TV Vlaanderen is een commercieel bedrijf en stopt de publieke kanalen in een abonnementsformule. Voor 9,95 euro per maand kan de klant straks kijken naar vijftien zenders. Voor de huidige klanten van Antenne TV wordt het aanbod anders.

TV Vlaanderen stopt immers met de doorgifte van drie Nederlandse NPO tv-kanalen om plaats te maken voor de VRT-zenders. Blijven te bekijken; één, Canvas, Ketnet, VTM, Q2, Caz, Vitaya, VTM Kzoom, Kadet, Vier, Vijf, Zes, RTL-TVi, Club RTL Plug RTL en Penthouse. De huidige DVB-T-kijkers van de VRT zullen ook een nieuwe decoder van TV Vlaanderen nodig hebben. De rest van hun installatie kunnen ze verder gebruiken.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Bart
Bart
30 augustus 2018 - 20:33 20:33

En meteen schrapt TV Vlaanderen de drie Nederlandse zenders NPO 1, 2 en 3… maar blijft RTL-TVI, Club RTL en Plug RTL behouden ??? Logica is weer ver zoek… het verhaal van Antenne TV zal dan ook niet lang meer duren voor het ten grave wordt gedragen.

Dimitri
Dimitri
31 augustus 2018 - 07:41 07:41
Antwoord aan  Bart

Luxemburgse moederbedrijf misschien aandelen in RTL

cools jean pierre
cools jean pierre
31 augustus 2018 - 13:58 13:58
Antwoord aan  Bart

De RTL zenders zijn voor Brussel ik woon in Henegouwen en de de Vlaamse zenders op de Waalse kabel zijn ver te zoeken. Ik ben abonnée sinds december bij Antenne TV geen ontvangst problemen met een goede buiten antenne, ik gebruik de SAB Titan 4 als ontvanger die stukken beter is dan het Dyon bakske van Antenne TV. Ik ben heel te vreden want ik kan nu alle Vlaamse zenders ontvangen aan de helft van de prijs van het analoog abonnement van VOO dat 18€ per maand is.

T. Veekijker
T. Veekijker
30 augustus 2018 - 19:03 19:03

Iemand moet mij eens uitleggen waarom DVB-T2 hier als “noodzakelijke technologie” bestempeld wordt.

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
30 augustus 2018 - 15:43 15:43

Nu veel ‘rest’ van de installatie voor DVB-T signalen zal er niet meer nodig zijn.Meestal zit die tuner al ingebouwd in de TV…m.u.z. misschien van wie met een ‘scart’ werkt.Nu voor Antenne TV (TV Vlaanderen) was de afspraak met de VRT absoluut nodig om via DVB-T2 verder te (kunnen) gaan natuurlijk, ze hadden gewoonweg geen keuze meer! Maar het is zeker geen oplossing voor de Vlaamse TV kijker die tevreden is/was met de huidige VRT kanalen die gratis uit de lucht te plukken zijn.In feite wordt de Vlaming nu verplicht om 2X te betalen.Eenmaal voor zijn/haar ‘verplicht’ abonnement en eenmaal via zijn belastingen…
Besluit: TV Vlaanderen (zeer) content (al zal dat wel niet gratis zijn) en de (huidige) klanten van Antenne TV.Wie blijft op zijn honger zitten? Juist…de Vlaming die heel eenvoudig tevreden is met gewoon het VRT aanbod…

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx