fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

VRT sluit akkoord met TV Vlaanderen

Het stond in de sterren geschreven, maar een echt aanvaardbare oplossing is het (nog) niet. Zoals bekend stopt de publieke omroep per 1 december met haar DVB-T-uitzendingen. VRT vond de investering in de nieuwe noodzakelijke DVB-T2 technologie niet meer verantwoord voor de, al naargelang wie aan het telraam zat, 45.000 tot 100.000 kijkers. 

Dat heeft als gevolg dat één, Canvas en Ketnet niet langer via de digitale ether te bekijken zullen zijn. De voor de hand liggende oplossing; het trio opnemen binnen het het aanbod van TV Vlaanderen, is nu realiteit. M7, het Luxemburgse moederbedrijf van TV Vlaanderen en de VRT hebben hun handtekening onder een wederzijds akkoord gezet.

VRT TV blijft daardoor via de digitale ether te bekijken. De fameuze adder onder het gras is en blijft het feit dat dit niet langer gratis zal zijn. Een Europees unicum. Een publieke omroep waarvoor u moét betalen om te kijken. Ook de ‘kabels’ van Proximus, Telenet en Orange zijn allesbehalve gratis. 

NPO wijkt voor VRT

Na het bekend worden dat VRT het etheraanbod zou stoppen, knoopte TV Vlaanderen gesprekken aan. Na enkele maanden onderhandelen is er nu een akkoord. TV Vlaanderen is een commercieel bedrijf en stopt de publieke kanalen in een abonnementsformule. Voor 9,95 euro per maand kan de klant straks kijken naar vijftien zenders. Voor de huidige klanten van Antenne TV wordt het aanbod anders.

TV Vlaanderen stopt immers met de doorgifte van drie Nederlandse NPO tv-kanalen om plaats te maken voor de VRT-zenders. Blijven te bekijken; één, Canvas, Ketnet, VTM, Q2, Caz, Vitaya, VTM Kzoom, Kadet, Vier, Vijf, Zes, RTL-TVi, Club RTL Plug RTL en Penthouse. De huidige DVB-T-kijkers van de VRT zullen ook een nieuwe decoder van TV Vlaanderen nodig hebben. De rest van hun installatie kunnen ze verder gebruiken.


TVV Sound
Belgian Radio Day
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is
Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck.
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
Kritiek bij Klara (of omgekeerd) Doorbraak.be is een website die een bijdrage levert aan opinievorming
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Radiomakers hebben het allemaal diverse malen meegemaakt ter voorbereiding van een live-uitzending op locatie. Vooral

5
Reageer op dit artikel

avatar
3 Aantal reacties
2 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
5 Personen die reageerden
cools jean pierreDimitriBartT. VeekijkerPieter Van Banden Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Bart
Gast
Bart

En meteen schrapt TV Vlaanderen de drie Nederlandse zenders NPO 1, 2 en 3… maar blijft RTL-TVI, Club RTL en Plug RTL behouden ??? Logica is weer ver zoek… het verhaal van Antenne TV zal dan ook niet lang meer duren voor het ten grave wordt gedragen.

Dimitri
Gast
Dimitri

Luxemburgse moederbedrijf misschien aandelen in RTL

cools jean pierre
Gast
cools jean pierre

De RTL zenders zijn voor Brussel ik woon in Henegouwen en de de Vlaamse zenders op de Waalse kabel zijn ver te zoeken. Ik ben abonnée sinds december bij Antenne TV geen ontvangst problemen met een goede buiten antenne, ik gebruik de SAB Titan 4 als ontvanger die stukken beter is dan het Dyon bakske van Antenne TV. Ik ben heel te vreden want ik kan nu alle Vlaamse zenders ontvangen aan de helft van de prijs van het analoog abonnement van VOO dat 18€ per maand is.

T. Veekijker
Gast
T. Veekijker

Iemand moet mij eens uitleggen waarom DVB-T2 hier als “noodzakelijke technologie” bestempeld wordt.

Pieter Van Banden
Lid

Nu veel ‘rest’ van de installatie voor DVB-T signalen zal er niet meer nodig zijn.Meestal zit die tuner al ingebouwd in de TV…m.u.z. misschien van wie met een ‘scart’ werkt.Nu voor Antenne TV (TV Vlaanderen) was de afspraak met de VRT absoluut nodig om via DVB-T2 verder te (kunnen) gaan natuurlijk, ze hadden gewoonweg geen keuze meer! Maar het is zeker geen oplossing voor de Vlaamse TV kijker die tevreden is/was met de huidige VRT kanalen die gratis uit de lucht te plukken zijn.In feite wordt de Vlaming nu verplicht om 2X te betalen.Eenmaal voor zijn/haar ‘verplicht’ abonnement en eenmaal via zijn belastingen…
Besluit: TV Vlaanderen (zeer) content (al zal dat wel niet gratis zijn) en de (huidige) klanten van Antenne TV.Wie blijft op zijn honger zitten? Juist…de Vlaming die heel eenvoudig tevreden is met gewoon het VRT aanbod…

Meer in Actueel
Stan en Sharon ’s ochtends in ’t Stad (video)

Het Avondblad van 29 augustus (video)

Monitoring radio’s: ‘Big Brother’ luistert mee

The Caliphate: ‘pakkende’ podcast

Het Avondblad van 28 augustus (video)

Nostalgie: het DAB-mysterie ontrafeld

Sluiten