RadioVisie

  • .
    .

VRT-reclameregie: “Zowat alle geplande campagnes geïmpacteerd”

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Voor de media zijn het paradoxale tijden: de radio- en televisiestations beleven zelden geziene luister- en kijkpieken, maar net nu krijgt de reclamesector forse klappen. Nu al is duidelijk dat wereldwijd de – vooral commerciële – media niet ongeschonden uit dit coronaverhaal zullen komen. Voorlopig blijft het zeer onduidelijk of, wanneer en hoe de reclamesector zich hiervan zal herstellen.

Ook bij de Var is het alle hens aan dek. De reclameregie van de VRT is vooral op vlak van radioreclame met voorsprong de belangrijkste regie in Vlaanderen, om de eenvoudige reden dat de VRT-radio’s samen gemiddeld een marktaandeel van 60 procent vertegenwoordigen.

In een open brief op de VAR-website richt Saskia Schatteman, CEO van de Var, zich tot de ganse reclamesector, zonder er veel doekjes om te winden: “Zo goed als alle geplande campagnes zijn geïmpacteerd.”

Maar Schatteman zou geen marketingdame zijn als ze geen opportuniteiten zag. “Wij willen onze klanten aanmoedigen om, zeker in tijden van crisis, hun betekenisvolle acties en boodschappen even sterk als in gewone tijden naar hun klanten te brengen. Deze crisis is een unieke kans om nieuwe connecties te maken met consumenten, om echt iets te betekenen en samen door deze crisis te geraken.”

“Zoals Fons Van Dyck (Managing Director Think BBDO) in zijn recente betoog Marketing in coronarecessie aan de hand van een reeks wetenschappelijke onderzoeken aantoonde, zullen merken die blijven communiceren, crisissen beter doorstaan én na de crisisperiode sterker opveren. Daarmee help je niet alleen jouw business, maar ook je klanten en de mediasector.”

Voorts leren we dat er ook bij de VRT momenteel (reclame)koopjes te rapen zijn.

“Naast media-advies en planning expertise, bieden we in de maand april aan alle adverteerders 15% extra mediaruimte voor hun campagnes op radio en voor de BAN-klanten (Boodschappen van Algemeen Nut) trekken we dit door op tv. De actie is geldig voor campagnes tot en met zondag 3 mei. “

“Daarnaast lanceren we, samen met DPG Media, IP Belgium en RMB, ‘Shop vanuit je kot’. De actie biedt aan alle retailers met fysieke winkelpunten die nu aangewezen zijn op verkoop via hun webshop een gratis 5″ tag-on die verwijst naar hun online activiteiten. Zo kunnen ze hun campagnes extra versterken. Ook voor online campagnes op VRT-media plant onze internetregie Pebble Media commerciële acties onder de noemer ‘Pebble Cares’.”

Schatteman heeft ook een pluim voor haar medewerkers: “Het hele Var-team heeft zich snel kunnen aanpassen aan de nieuwe situatie en is volop in actie om onze klanten te helpen. Ik ben supertrots op ons team dat op volle toeren draait. Ik hoop dat dat zo kan blijven.”


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx