RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

VRT Radio viert de Vlaamse feestdag (video)

Op 11 juli viert Vlaanderen feest, en de publieke radio viert mee. Met extra veel aandacht voor Vlaamse artiesten en muziek van bij ons. MNN speelt in Rewind (07:00 tot 10:00 uur) alleen maar Vlaamse producties. Studio Brussel draait uitsluitend Nederlandstalige tijdloze muziek in ‘De Tijdloze’ (07:00 tot 10:00 uur). Dé perfecte soundtrack bij een warm broodje en een versgeperst glas fruitsap.

Bij Radio 1 interviewt interviewt Michaël Van Droogenbroeck elke zaterdag in ‘De Ochtend’ een politicus bij het ontbijt in de rubriek ‘Weg van de Wetstraat’. Speciaal voor de Vlaamse Feestdag verschuift dit item naar zondag. Op 11 juli zit Michaël aan de ontbijttafel met Vlaams minister-president Jan Jambon. ‘De Ochtend’ draait die dag ook alleen maar Vlaamse artiesten. 

Radio 2 zorgde zoals elk jaar voor een eigen Vlaanderen Feest-lied. Deze keer is dat ‘Sterker dan ooit’, gezongen door Willy Sommers. Het nummer gaat niet alleen over Vlaanderen, maar ook over de situatie waarin we ons nu bevinden. Willy Sommers: “We zijn sterker dan ooit. We hebben heel wat meegemaakt de laatste tijd tijdens de coronaperiode. Het lied gaat over het gevoel  van vrijheid dat we stilaan weer krijgen. Dus Vlaanderen feest: we staan sterker dan ooit, we geven niet op en blijven doorgaan.”

° Tekst gaat verder onder de clip

Caren Meynen en Iris Van Hoof presenteren tussen 13:00 en 20:00 uur de ‘Radio 2 Bene Bene 100’: de lijst met de honderd beste nummers van eigen bodem. Die is zowel op de radio te beluisteren als in de app te bekijken. De app brengt nog meer Vlaamse muziek. Tussen 13:00 en 15:00 uur gaat Marc Pinte live met Vlaamse producties en miniconcerten van Willy Sommers en Metejoor.

Van 15:00 tot 17:00 uur is er een live programma met Christel Van Dyck naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van Johan Verminnen dit jaar: met gesprekken en live muziek van onder meer hemzelf, Jo Lemaire, Grace Khuabe (winnares van The Voice 2021), en Raymond van het Groenewoud.

Ook Klara zet zijn beste Vlaamse beentje voor en struint een hele dag tussen muziek van eigen bodem, al dan niet gespeeld door musici van hier. Pat Donnez en Vincent Goris nemen de luisteraars in De Pelgrims (10:00 tot 12:00 uur) vanuit hun huiskamer mee op een culturele en muzikale pelgrimstocht.

Speciaal voor de Vlaamse Feestdag hebben ze een route uitgestippeld die door Vlaanderen passeert: de Via Monastica, die naar Compostella loopt. Stappen op de maat van de muziek. Van Wannes Van de Velde en jazzgitarist Peter Hertmans over het Gregoriaans Koor van de abdij van Averbode en Willem Vermandere tot Wolfgang Amadeus Mozart.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx