RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

VRT: politieke invloed wordt afgebouwd

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Vlaamse regering heeft het voorstel goedgekeurd van mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) om de politieke invloed in de raad van bestuur van de VRT af te bouwen. Dalle wil begin volgend jaar een nieuwe raad van bestuur aanstellen waarin vier van de twaalf zitjes voortaan naar politiek onafhankelijke experts zullen gaan.

Op die manier wil de minister meer specifieke mediakennis binnenbrengen in de raad. Die moet tenslotte mee bepalen welke strategische koers de openbare omroep de komende jaren zal varen. De goedkeuring op regeringsniveau komt er nadat ook de Raad van State het licht op groen zette voor de hervorming.

Nochtans was er vanuit Vlaams Belang -dat net als CD&V, Open Vld en N-VA een zitje af moet staan- protest aangetekend tegen het voorstel. Volgens Klaas Slootmans, mediaspecialist bij de partij, was de nieuwe regeling in strijd met het cultuurpact dat bepaalt dat de raad van bestuur van de openbare omroep een afspiegeling moet zijn van de politieke verhoudingen in het Vlaams Parlement.

Maar dat bezwaar werd door de Raad van State van tafel geveegd. Het voorstel wordt nu nog aan het parlement ter stemming voorgelegd. Wanneer ook daar goedkeuring volgt kan de nieuwe raad van bestuur worden samengesteld. (BVP – Bericht: De Morgen)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx