fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

VRT nodigt iedereen uit op 6 oktober

De Vlaamse publieke omroep is een (Europees) fenomeen. Hun vijf radionetten zijn goed voor een gemiddeld marktaandeel van zeventig procent, hun eerste televisienet wordt – alles in acht genomen – , het meest bekeken. Een vreemde realiteit want er is geen gebrek aan concurrentie.

Misschien dat u daarom ook wel eens met eigen ogen wil zien en met eigen oren wil horen, waarom VRT het zo goed doet. Die kans krijgt u op zaterdag 6 oktober want dan zet ‘Het huis van Vertrouwen’ haar deuren open tijdens het ‘Weekend van de klant’. Ook dat kan u vreemd vinden, een nationale omroep die ‘klanten’ heeft. Moet kunnen, want uiteindelijk is het best sympathiek dat u en wij ook eens langs mogen gaan om ter plekke te bekijken waar een deel van ons belastingsgeld aan gespendeerd wordt.

Uiteraard kan u niet zomaar vrij in en uit lopen. En dat is dan weer helemaal niet vreemd. Om chaos te vermijden zijn themawandelingen bedacht. Professionele VRT-gidsen schetsen daarbij een duidelijk beeld van de belangrijke rol die radio, televisie en online hebben. Zij leggen uit hoe programma’s tot stand komen en nemen de bezoeker mee achter de schermen van regiekamers, radio- en televisiestudio’s.

Wilt u alles te weten komen over het rijke VRT-archief, dan daalt u maar mee af in de kelders van het VRT-gebouw. Een aparte, sommige die er al waren noemen het een vreemde gewaarwording, is daarna uw deel. U kan kiezen voor een studiowandeling tout court, of eentje met een torenbezoek. Die vreemde ‘vliegende schotel op een paal’, is en blijft uiteraard dé blikvanger van de Reyerslaan.

De rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Om veiligheidsredenen kunnen slechts drie rolstoelen per groep worden toegelaten. Voor deze laatsten is een torenbezoek helaas niet mogelijk. Indien de veiligheid niet kan worden gegarandeerd vanwege extreme weersomstandigheden, wordt dat torenbezoek trouwens herleid tot een kijkje aan de binnenkant van de toren. 

Tot zover het betere nieuws, want hoe aardig deze publieke uitnodiging ook is, u moet er wel voor betalen. Een archief- of studiowandeling kost 14,00 euro per persoon, een studiowandeling met torenbezoek 20,00 euro. Toch niet echt gering die bedragen. Kijk, en dat vinden wij dan wel weer vreemd. Eerst vriendelijk vragen om langs te komen, maar enkel als u zelf wat boter meebrengt voor bij de vis.


Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Net nu ze een degelijke wedstrijd konden bedenken, doen ze het niet! Omdat we het
Iedereen krijgt ze wel eens in zijn inbox: mailtjes met reclame voor ‘penis enlargers’ en
Manu Van Aalst (foto bovenaan) uit Boom en twintig jaar jong, heeft ‘MNM Start to
In Antwerpen tellen ze tot 100 en 40 jaar geleden trokken ze met bijna 100
Het Vlaamse medialandschap kan opgelucht ademhalen, een conflict tussen stadsradio Hasselt 1 en de publieke
Peter Koelewijn zei het al: 'Beter goed gepikt dan slecht geschreven'... Zo heel af toe
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het Avondblad van 26 september (audio)

Wallonië: definitief akkoord over radiofrequenties

Naar de winkel om Jumbo Radio te horen

Laatste Nederlandstalige radio stopt op AM (video)

Het Avondblad van 25 september (audio & video)

SiriusXM koopt muziekstreamer Pandora

Sluiten