fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

VRT nodigt iedereen uit op 6 oktober

De Vlaamse publieke omroep is een (Europees) fenomeen. Hun vijf radionetten zijn goed voor een gemiddeld marktaandeel van zeventig procent, hun eerste televisienet wordt – alles in acht genomen – , het meest bekeken. Een vreemde realiteit want er is geen gebrek aan concurrentie.

Misschien dat u daarom ook wel eens met eigen ogen wil zien en met eigen oren wil horen, waarom VRT het zo goed doet. Die kans krijgt u op zaterdag 6 oktober want dan zet ‘Het huis van Vertrouwen’ haar deuren open tijdens het ‘Weekend van de klant’. Ook dat kan u vreemd vinden, een nationale omroep die ‘klanten’ heeft. Moet kunnen, want uiteindelijk is het best sympathiek dat u en wij ook eens langs mogen gaan om ter plekke te bekijken waar een deel van ons belastingsgeld aan gespendeerd wordt.

Uiteraard kan u niet zomaar vrij in en uit lopen. En dat is dan weer helemaal niet vreemd. Om chaos te vermijden zijn themawandelingen bedacht. Professionele VRT-gidsen schetsen daarbij een duidelijk beeld van de belangrijke rol die radio, televisie en online hebben. Zij leggen uit hoe programma’s tot stand komen en nemen de bezoeker mee achter de schermen van regiekamers, radio- en televisiestudio’s.

Wilt u alles te weten komen over het rijke VRT-archief, dan daalt u maar mee af in de kelders van het VRT-gebouw. Een aparte, sommige die er al waren noemen het een vreemde gewaarwording, is daarna uw deel. U kan kiezen voor een studiowandeling tout court, of eentje met een torenbezoek. Die vreemde ‘vliegende schotel op een paal’, is en blijft uiteraard dé blikvanger van de Reyerslaan.

De rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Om veiligheidsredenen kunnen slechts drie rolstoelen per groep worden toegelaten. Voor deze laatsten is een torenbezoek helaas niet mogelijk. Indien de veiligheid niet kan worden gegarandeerd vanwege extreme weersomstandigheden, wordt dat torenbezoek trouwens herleid tot een kijkje aan de binnenkant van de toren. 

Tot zover het betere nieuws, want hoe aardig deze publieke uitnodiging ook is, u moet er wel voor betalen. Een archief- of studiowandeling kost 14,00 euro per persoon, een studiowandeling met torenbezoek 20,00 euro. Toch niet echt gering die bedragen. Kijk, en dat vinden wij dan wel weer vreemd. Eerst vriendelijk vragen om langs te komen, maar enkel als u zelf wat boter meebrengt voor bij de vis.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in vrt
Het Avondblad van 25 september (audio & video)

Het Avondblad van 24 september (audio)

Morgen: Lage Landenlijst bij Radio 1

Het Avondblad van 20 september (video)

Het Weekendblad van 15 & 16 september (audio)

Het Avondblad van 14 september (audio)

Sluiten