RadioVisie

  • .
    .
Heynen

VRT MAX en VRT NWS vanaf nu in Apple CarPlay en Android Auto

De apps van VRT MAX en VRT NWS zijn vanaf nu beschikbaar voor Apple CarPlay en Android Auto. Wat het in de ‘beter uitgeruste auto’ weer iets makkelijker maakt om podcasts en nieuwsupdates veilig onderweg te beluisteren.

De grote mediaspelers weten het al veel langer dan vandaag: autodashboards worden steeds digitaler en heel wat nieuwe spelers zullen de komende jaren elkaar daarin steeds nadrukkelijker voor de voeten lopen. De Amerikaanse techreuzen zullen daarbij als de grote ‘dirigenten’ fungeren, denk maar aan Apple CarPlay en Google’s Android Auto.

Het audio-aanbod van de VRT kon je via beide dashboardplatformen al wel langer raadplegen én beluisteren, onder andere via apps als TuneIn en Radioline die al veel langer werden toegelaten tot de beide dominerende dashboard-apps.

Maar een grote openbare speler als de VRT is niet graag afhankelijk van externe portals waar ze – op vlak van beleid en design – weinig of geen vat op hebben. Plus is een eigen gesloten ecosysteem per definitie altijd interessanter voor het imago én het marktaandeel van het eigen huis. Het zegt ook wel iets over het vertrouwen dat ze bij de VRT hebben in Radioplayer, waarin ze nota bene participeren. Technologisch loopt de VRT hier opnieuw de Britse BBC achterna, dat met zijn BBC Sounds app al enkele jaren de trend zet.

De app van VRT MAX ziet er in het autodashboard sterk vereenvoudigd uit, zoals de strenge regels van Apple en Google dat nu eenmaal voorschrijven. Je vindt er de populairste podcastreeksen van het moment (keuze uit 175 reeksen), live radio (24 VRT-streams) en ‘Mijn lijst’. That’s it, want meer mag dat ook niet zijn. Apps in het dashboard zijn immers niet bedoeld om u als chauffeur af te leiden.

In de app van VRT NWS kan je handig luisteren naar fragmenten uit duidingsprogramma’s zoals De Ochtend of De Wereld Vandaag, de VRT NWS-podcasts en het meest recente (regio)nieuws. In beide apps kan je genieten van alle (digitale) radiostreams van VRT.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx