RadioVisie

  • .
    .

VRT geeft eresaluut aan weerman Frank Deboosere

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De VRT zwaait weerman Frank Deboosere eervol uit op maandag 20 maart met een speciaal gelegenheidsprogramma: ‘Dank weerman Frank’. Radio2, waar hij 33 jaar het weerbericht verzorgde, neemt al op 18 maart afscheid met een uitzending van De Weekwatchers, met Deboosere voor het eerst als de centrale gast bij Ann Reymen en Daan Masset.

Frank Deboosere (64) gaat na 36 jaar trouwe dienst bij de VRT met pensioen en dat zal Vlaanderen geweten hebben. Officieel gaat zijn pensioen pas in op 1 september (als hij 65 is geworden), maar Frank heeft nog zoveel vakantiedagen staan – die hij voorafgaand moét opnemen – dat hij op 20 maart al zijn laatste normale werkdag zal beleven.

Nu ja, helemaal normaal zal die niet zijn. De VRT eert hem onmiddellijk na het 19-uur journaal en Het Weer met Frank Deboosere op Eén en VRT MAX met het gelegenheidsprogramma ‘Dank weerman Frank’.

Hij wordt er geëerd met onvergetelijke archiefbeelden en interviews met zijn collega’s, vroegere weermensen, radiomakers als Dirk Somers en Luc Verschueren, jeugdvrienden, medewerkers van Kom op tegen Kanker en de sterrenwacht. “Het wordt een programma over Frank zoals we hem kennen, maar ook zoals we hem zeker nog niet kennen”, belooft de VRT.

Frank Deboosere, geboren op 1 augustus 1958, begon zijn carrière bij de toenmalige BRT in maart 1987 als opvolger van de legendarische weerman Armand Pien. Samen met zijn echtgenote Hilde Simons, Georges Küster en Bob De Richter werd hij klaargestoomd om het weer te presenteren.

Frank maakte zijn debuut als weerman op 12 maart 1987 en vanaf 1990 was hij de vaste weerman na het pensioen van Armand Pien. In 1993 kwam onder meer Sabine Hagedoren erbij en vanaf 1997 vormde zij samen met Frank de vaste weerploeg van de VRT. In 2019 kreeg het weerduo van de VRT versterking van Bram Verbruggen als derde presentator.

Frank heeft – radio en tv samengeteld – in zijn carrière ongeveer honderdduizend weerberichten gedaan. Hij is gefascineerd door de sterren en deelt nog steeds zijn kennis enthousiast met het publiek. Zijn collega’s beschrijven hem als iemand die het weer ademt en zich daar elke dag mee bezighoudt.

“Het weerbericht zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Frank. De VRT is dankbaar voor zijn 36 jaar trouwe dienst en wil hem daarom eren met een bijzonder programma. We zullen Frank missen en zijn ochtendgrijs zeker in de gaten houden”, aldus de VRT.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx