fbpx

RadioVisie

  • .
    .

VRT en RTBF brengen PBI naar België (video)

Internationale mediaconferentie in het teken van ‘samenwerking om het verschil te maken’

Volgend jaar verwelkomen de VRT en RTBF de internationale mediaconferentie PBI (Public Broadcasters International) in Brussel, van 14 tot en met 16 oktober. Dat is gisteren door Paul Lembrechts (VRT) en Jean-Paul Philippot (RTBF) bekendgemaakt in Helsinki, waar momenteel de editie van 2018 plaatsvindt. (Foto bovenaan)

PBI is een internationaal samenwerkingsverband dat publieke omroepen van over heel de wereld samenbrengt. Door kennis te delen, versterken zo’n tachtig publieke omroepen elkaar in hun maatschappelijke rol. Het thema van de PBI Conferentie 2020 zal Making the difference zijn. De manier waarop een publieke omroep zich kan onderscheiden met inclusieve, lokale content.

Er komen binnenlandse en internationale sprekers aan bod die aan het hoofd van mediabedrijven staan. Zij zullen het podium delen met diverse gastsprekers die disruptieve, uitdagende boodschappen brengen. Het debat zal gevoerd worden rond drie thema’s: publiek, content en technologie. PBI 2020 zal een platform zijn om tot nieuwe samenwerkingen te komen met als voornaamste doel als publieke omroepen het verschil te maken.

Paul Lembrechts, gedelegeerd bestuurder van de VRT: “PBI zal niet alleen Brussel als internationale mediastad op de kaart zetten, het betekent ook mooie promotie voor de VRT en de RTBF binnen de wereldwijde mediasector. De wereld verandert volop, het is de opdracht van publieke omroepen om ons publiek op een positieve, optimistische manier wegwijs te maken doorheen de evoluties van nu. De kennis die we hiermee verwerven, delen we via de PBI-conferentie op internationale schaal. Die gedeelde kennis versterkt ons als publieke omroepen, voor ons publiek brengt dit nog meer maatschappelijke meerwaarde op.”

Jean-Paul Philippot, administrateur-generaal van RTBF: “De omwenteling in het medialandschap zal niet stoppen. Deze evolutie moet ons niet afschrikken, maar er net toe aanzetten om synergieën op te starten tussen onze mediabedrijven op het vlak van innovatie, distributie en de creatie van eigen content. Het is hierbij zaak om samen op een vastberaden, positieve manier te luisteren naar ons publiek, in al haar diversiteit. Ons aanbod moet ons publiek helpen de wereld te begrijpen en er zich voor open te stellen zonder de band met de lokale samenleving te verliezen. Het talent en de kennis om dit te doen hebben we als publieke media in huis. Door nog beter samen te werken maken we nog meer het verschil.”


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 508: Radiowebsites, Wonderland, Minerva (audio & video)

Lekker weer. Verlengd weekend. En de wereld die nog steeds enkele versnellingen trager draait. Soms Lees verder

Blad 507: Festivals, Radio 5 en Nostalgie (audio)

U kan niet naar het festival, dan komt het festival tot bij u (in Wallonië)Een Lees verder

NRJ: Online-reclame verschillend van FM-spots

Er wordt steeds meer digitaal geluisterd. Ook in Wallonië. Via DAB+ en online. Volgens de Lees verder

Het radiodagboek van 27 mei – 148 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Wallonië: online radio maakt enorme sprong door lockdown

Tijdens de lockdown nam in Franstalig België het online naar de radio luisteren, zowel naar Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Pascal VDM Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Pascal VDM
Gast
Pascal VDM

Jean-Paul Philippot, administrateur-generaal van RTBF: “Het is hierbij zaak om samen op een vastberaden, positieve manier te luisteren naar ons publiek,.. ” “… de wereld te begrijpen en er zich voor open te stellen zonder de band met de lokale samenleving te verliezen.”
Paul Lembrechts, gedelegeerd bestuurder van de VRT: “… mooie promotie voor de VRT en de RTBF binnen de wereldwijde mediasector.” “… voor ons publiek brengt dit nog meer maatschappelijke meerwaarde op.”
Vind ik toch wat raar als ik bedenkt wat een heisa het is om de 2 omroepen VRT/RTBF van een zelfde land/gemeenschap via DAB+ beluisterbaar te maken over het volledige grondgebied van het kleine België..? En ik denk persoonlijk niet dat dit een probleem is van of tussen de VRT en RTBF, maar ook hier weer het “politiek” gekrakeel de oorzaak is.

Meer in vrt, wallonië
Het radiodagboek van 10 september – 253 (audio)

Blad 261: Nostalgie, Star en Brussel (video)

Het radiodagboek van 9 september – 252 (video)

Blad 260: Geluidshuis, Patrick en Bruce (video)

Wallonië: CSA bevestigt FM-pakket voor LN24

2005: Bart De Prez geeft Donna nieuw elan

Sluiten