RadioVisie

  • .
    .

VRT en RTBF brengen PBI naar België (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Internationale mediaconferentie in het teken van ‘samenwerking om het verschil te maken’

Volgend jaar verwelkomen de VRT en RTBF de internationale mediaconferentie PBI (Public Broadcasters International) in Brussel, van 14 tot en met 16 oktober. Dat is gisteren door Paul Lembrechts (VRT) en Jean-Paul Philippot (RTBF) bekendgemaakt in Helsinki, waar momenteel de editie van 2018 plaatsvindt. (Foto bovenaan)

PBI is een internationaal samenwerkingsverband dat publieke omroepen van over heel de wereld samenbrengt. Door kennis te delen, versterken zo’n tachtig publieke omroepen elkaar in hun maatschappelijke rol. Het thema van de PBI Conferentie 2020 zal Making the difference zijn. De manier waarop een publieke omroep zich kan onderscheiden met inclusieve, lokale content.

Er komen binnenlandse en internationale sprekers aan bod die aan het hoofd van mediabedrijven staan. Zij zullen het podium delen met diverse gastsprekers die disruptieve, uitdagende boodschappen brengen. Het debat zal gevoerd worden rond drie thema’s: publiek, content en technologie. PBI 2020 zal een platform zijn om tot nieuwe samenwerkingen te komen met als voornaamste doel als publieke omroepen het verschil te maken.

Paul Lembrechts, gedelegeerd bestuurder van de VRT: “PBI zal niet alleen Brussel als internationale mediastad op de kaart zetten, het betekent ook mooie promotie voor de VRT en de RTBF binnen de wereldwijde mediasector. De wereld verandert volop, het is de opdracht van publieke omroepen om ons publiek op een positieve, optimistische manier wegwijs te maken doorheen de evoluties van nu. De kennis die we hiermee verwerven, delen we via de PBI-conferentie op internationale schaal. Die gedeelde kennis versterkt ons als publieke omroepen, voor ons publiek brengt dit nog meer maatschappelijke meerwaarde op.”

Jean-Paul Philippot, administrateur-generaal van RTBF: “De omwenteling in het medialandschap zal niet stoppen. Deze evolutie moet ons niet afschrikken, maar er net toe aanzetten om synergieën op te starten tussen onze mediabedrijven op het vlak van innovatie, distributie en de creatie van eigen content. Het is hierbij zaak om samen op een vastberaden, positieve manier te luisteren naar ons publiek, in al haar diversiteit. Ons aanbod moet ons publiek helpen de wereld te begrijpen en er zich voor open te stellen zonder de band met de lokale samenleving te verliezen. Het talent en de kennis om dit te doen hebben we als publieke media in huis. Door nog beter samen te werken maken we nog meer het verschil.”


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1645: Turkuaz FM, Proximus, Obsolete Sounds

• Wallonië: erkenningsprocedure voor eenzame lokale frequentie • Ook Proximus trekt stekker uit 3G • Lees verder

Wallonië: nieuw beheerscontract RTBF in laatste rechte lijn

De regering van de Federatie Wallonië-Brussel beslist volgende maand over het nieuwe (vijfjaarlijkse) beheerscontract met Lees verder

Blad 1634: WorldDAB, DAB+ in UK en Wallonië (video)

• WorldDAB Summit 2022 morgen in Londen • UK: Al 148 lokale radio's via kleinschalige Lees verder

Wallonië: het beste van NRJ nu op het digitale platform van RTBF

De samenwerking mag niet zo verbazen want reclameregie RMB is in beide gevallen de commerciële Lees verder

Blad 1631: Radio Kamiel, Radio 1, Tipik (audio)

• Ook Radio Kamiel is er aan begonnen • Radio 1 sessies maken comeback • Lees verder

Blad 1625: RTL België, Agentschap Telecom, Team Talk (audio)

• Wallonië: Frédéric Herbays terug naar RTL • Nederland: nieuwe naam voor Agentschap Telecom • Lees verder

Exclusief: Belgische Oostkantons krijgen eigen DAB+

Als alles vlot gaat, dan start wellicht eind november in blok 8A al een digitaal Lees verder

Marc Ysaye verlaat Classic 21

De 68-jarige radiomaker en muzikant kondigt aan dat hij na 34 jaar afscheid neemt van Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pascal VDM
Pascal VDM
12 september 2019 - 11:46 11:46

Jean-Paul Philippot, administrateur-generaal van RTBF: “Het is hierbij zaak om samen op een vastberaden, positieve manier te luisteren naar ons publiek,.. ” “… de wereld te begrijpen en er zich voor open te stellen zonder de band met de lokale samenleving te verliezen.”
Paul Lembrechts, gedelegeerd bestuurder van de VRT: “… mooie promotie voor de VRT en de RTBF binnen de wereldwijde mediasector.” “… voor ons publiek brengt dit nog meer maatschappelijke meerwaarde op.”
Vind ik toch wat raar als ik bedenkt wat een heisa het is om de 2 omroepen VRT/RTBF van een zelfde land/gemeenschap via DAB+ beluisterbaar te maken over het volledige grondgebied van het kleine België..? En ik denk persoonlijk niet dat dit een probleem is van of tussen de VRT en RTBF, maar ook hier weer het “politiek” gekrakeel de oorzaak is.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx