RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

VRRO reikt hand naar Benjamin Dalle

Ook de Vereniging Regionale Radio Omroepen liet zopas van zich horen naar aanleiding van de publicatie van de ‘Beleidsnota 2019-2024’ van de nieuwe Vlaamse mediaminister Benjamin Dalle. Hun algehele in indruk is dat vooral de plannen van z’n voorganger, Sven Gatz worden gecontinueerd. 

De FM-band langzaam maar zeker verder afbouwen en de digitalisering van de radiosector stilaan maar zeker een feit laten worden. “De keuze om eerst de grotere radiospelers DAB+ kansen te geven, was een politieke keuze”. De VRRO stelt het verdere inzetten op de digitalisering vast en is blij dat de minister ook de DAB+-mogelijkheden voor lokale radiozenders gaat onderzoeken. 

“Vanuit de sector is de vraag er al een hele tijd. De VRRO wil er namens haar aangesloten leden, alles aan doen om de digitale boot niet te missen. Het kan en mag niet de bedoeling zijn dat het einde van de analoge zendtechniek ook het einde van de lokale radiozenders in Vlaanderen betekent. Daarnaast zou dit indruisen tegen het gelijkheidsbeginsel”.

De VRRO wil de betaalbaarheid van DAB+ voor lokale radio benadrukken en wil ook de kans krijgen om via het platform Radioplayer.be uit te zenden aan een gunstig en haalbaar tarief. De organisatie onderstreept tot slot de hand uit te willen reiken naar de nieuwe mediaminister en om verder in dialoog te gaan. (TDN)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx