RadioVisie

  • .
    .

VRRO: “Graag snelle uitrol voor lokale DAB+”

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De VRRO, de radiovereniging die spreekt namens een vijftigtal erkende lokale radio’s in Vlaanderen, heeft Vlaams mediaminister Benjamin Dalle een visienota bezorgd met een pleidooi voor een snelle theoretische en praktische uitrol van lokale DAB+.

De nota is gebouwd rond vier speerpunten. De eerste is een leefbaar bereik, omdat een groter bereik volgens de VRRO leidt tot grotere overlevingskansen. Wat de technische installatie betreft vraagt de vereniging dat aan de lokale radiozenders in een bepaalde regio minstens initieel de kans wordt geboden om zelf een technische partner te kiezen.

In een derde speerpunt vraagt de VRRO dat de bestaande erkende lokale radio’s automatisch het recht (nog geen verplichting) krijgen om via DAB+ uit te zenden, zonder eerst een nieuwe erkenningsronde te moeten doorlopen. Voor de restcapaciteit op de lokale muxen, kan de overheid vervolgens een erkenningsronde organiseren.

Als laatste wordt gepleit voor een snelle uitrol. De VRRO denkt dat proefprojecten, als de frequentieruimte toch beschikbaar is, weinig kunnen bijdragen. De VRRO zou liever een snelle definitieve uitrol zien waarbij achteraf eventueel optimalisatie mogelijk is.

De volledige nota kun je hier vinden.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx