RadioVisie

  • .
    .

VROB: Live radio op pantoffels

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Evenementenzender VROB uit Lochristi moet het voor lange tijd zonder live aanwezigheid doen op… evenementen. Niet voor één enkel gat te vangen, verplaatste men daarom de hele handel naar het kot van voorzitter Dirk Vanluchene.

Bedoeling was om al dit weekend een eerste keer uit te pakken vanop de Chirofeesten in Beervelde, maar die werden afgelast. Geen nood, dan maar uitwijken naar de Bevrijdingslaan in Lochristi, standplaats van de zopas gerestaureerde mobiele studio. Deze eersteling wordt vanavond om 20:00 uur afgesloten.

Ook vandaag nog komen tussen 16:00 en 17:00 uur plaatselijke beleidsmensen en zelfstandigen aan het woord in LoCrona. Zij getuigen over de impact van de coronacrisis in Lochristi. Gasten in vaste praatprogramma’s zoals ‘Zondags Aperitief’, werden telefonisch gecontacteerd. Alles gebeurt onder het goedkeurend oog van de voorzitter en duivel-doet-al Vanluchene, die de voortdurend op zijn pantoffels tussen zijn kot en zijn oprit pendelt.

“Het zijn barre tijden voor radiomakers die het moeten hebben van een trouw publiek”, zegt bezieler Vanluchene in Het Nieuwsblad. “Voor ons zijn dat feesten, kermissen, optredens met nieuwsgierige aanwezigen, fijne praatgasten op het terras en lokale groepjes die het beste van zichzelf geven. Maar we trekken de stekker er niet uit. De vergunningen werden aangevraagd en toegekend. We zijn verplicht om uit te zenden en zullen de ether zo goed als mogelijk vullen. De Buitenspeeldag, de Meivelling en de Kouterfeesten krijgen op dezelfde manier ondersteuning.”

Toch kan het niet allemaal zomaar, er zijn plots wel heel veel zaken veranderd, gewijzigd, verplicht of verboden. “Af en toe is het nog even improviseren, want het zijn allemaal last minute beslissingen. Die werden genomen in overleg met de veiligheidscel van de gemeente. De studio is niet zo ruim, maar we houden ons aan de opgelegde afstanden. Heel wat medewerkers maken van thuis uit radio of nemen hun programma’s op voorhand op. Die bellen we dan tussendoor eens live op.”

“Voor ons is het vooral een technische uitdaging. Je kan perfect radio maken zonder dat je in de studio moet zijn, maar daar komt een en ander bij kijken. De laptop wordt ons belangrijkste instrument de komende dagen.” (Bericht: Het Nieuwsblad)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radioblad 108: VROB, Amazon en Happy AM (audio)

Evenementenradio VROB is klaar voor de zomertourneeAlexa van Amazon is dan toch (nog) niet zo Lees verder

Blad 150: RBS, Radio Barbier, Radioline

RBS Radio in de regio Zele heeft (ook al) een nieuwe studioRadio Barbier in Rupelmonde Lees verder

Blad 1584: Lily, Tom, Radio LRM & ROS

• 'Lily' van Tom De Cock wint trofee • Minister Dalle bezocht Radio LRM • Lees verder

Reet: Radio Brooikens in steun van Brooikensdag (video)

Muziek, reportages, een nieuw Reets lied, live-optredens en een zoektocht naar een begraven biervat (Vlaamser Lees verder

Blad 1571: Radio Barbier, noodwaarschuwingen via DAB+, Extra AM

• Barbier: 100 keer Country Greet • Duitsland: standaard voor noodwaarschuwingen via DAB+ • Amsterdam: Lees verder

Blad 1570: Grand Prix Radio, Radio Corneel, Wfm, Radio ZRO

• Rondje lokaal, van Westerlo tot Gent • Radio Corneel terug in Veldegemse ether • Lees verder

Groot Alveringem maakt ruimte voor Radio Space

Radio Space viert in september als evenementenzender het feit dat men precies veertig jaar geleden Lees verder

Blad 1529: Radio 1070, Qmusic, Kermis FM

• Radio 1070 in elke ‘quartier’ van Anderlecht • Nederlandse Qmusic drie dagen in Boom Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx