fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

VROB: Live radio op pantoffels

Evenementenzender VROB uit Lochristi moet het voor lange tijd zonder live aanwezigheid doen op… evenementen. Niet voor één enkel gat te vangen, verplaatste men daarom de hele handel naar het kot van voorzitter Dirk Vanluchene.

Bedoeling was om al dit weekend een eerste keer uit te pakken vanop de Chirofeesten in Beervelde, maar die werden afgelast. Geen nood, dan maar uitwijken naar de Bevrijdingslaan in Lochristi, standplaats van de zopas gerestaureerde mobiele studio. Deze eersteling wordt vanavond om 20:00 uur afgesloten.

Ook vandaag nog komen tussen 16:00 en 17:00 uur plaatselijke beleidsmensen en zelfstandigen aan het woord in LoCrona. Zij getuigen over de impact van de coronacrisis in Lochristi. Gasten in vaste praatprogramma’s zoals ‘Zondags Aperitief’, werden telefonisch gecontacteerd. Alles gebeurt onder het goedkeurend oog van de voorzitter en duivel-doet-al Vanluchene, die de voortdurend op zijn pantoffels tussen zijn kot en zijn oprit pendelt.

“Het zijn barre tijden voor radiomakers die het moeten hebben van een trouw publiek”, zegt bezieler Vanluchene in Het Nieuwsblad. “Voor ons zijn dat feesten, kermissen, optredens met nieuwsgierige aanwezigen, fijne praatgasten op het terras en lokale groepjes die het beste van zichzelf geven. Maar we trekken de stekker er niet uit. De vergunningen werden aangevraagd en toegekend. We zijn verplicht om uit te zenden en zullen de ether zo goed als mogelijk vullen. De Buitenspeeldag, de Meivelling en de Kouterfeesten krijgen op dezelfde manier ondersteuning.”

Toch kan het niet allemaal zomaar, er zijn plots wel heel veel zaken veranderd, gewijzigd, verplicht of verboden. “Af en toe is het nog even improviseren, want het zijn allemaal last minute beslissingen. Die werden genomen in overleg met de veiligheidscel van de gemeente. De studio is niet zo ruim, maar we houden ons aan de opgelegde afstanden. Heel wat medewerkers maken van thuis uit radio of nemen hun programma’s op voorhand op. Die bellen we dan tussendoor eens live op.”

“Voor ons is het vooral een technische uitdaging. Je kan perfect radio maken zonder dat je in de studio moet zijn, maar daar komt een en ander bij kijken. De laptop wordt ons belangrijkste instrument de komende dagen.” (Bericht: Het Nieuwsblad)


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Radioblad 108: VROB, Amazon en Happy AM (audio)

Evenementenradio VROB is klaar voor de zomertourneeAlexa van Amazon is dan toch (nog) niet zo Lees verder

Blad 150: RBS, Radio Barbier, Radioline

RBS Radio in de regio Zele heeft (ook al) een nieuwe studioRadio Barbier in Rupelmonde Lees verder

Sinksenweekend: Mi Amigo Special op KL85

Nog volop genietend van dit weekend en toch kijken we alweer uit naar het laatste Lees verder

VRM: Tijdelijke zendvergunning mogelijk trager

Evenementenlicenties voor FM zijn populair en ze worden zonder al teveel omhaal toegestaan door de Lees verder

Blad 494: VRB, Streamitter, FM Goud, CodaMusic en Surface

Inwoners, verenigingen, handelaars... van Belsele krijgen het eerste en laatste woordNieuwe versie van portal voor Lees verder

Blad 484: Spotify, evenementenradio, podcasts

'Feest van de Arbeid' morgen. Omdat we het inmiddels gewend raakten om te luisteren naar Lees verder

Klavertje 4 op FM voor PROS

‘Het kan verkeren’, zei Bredero. Meestal wordt de lijfspreuk van deze Rotterdamse dichter, toneelschrijver bovengehaald Lees verder

Spin-offs voor Stadsradio Halle en Radio Victoria

Zullen we het eens over carnaval hebben? We blijven even weg uit Aalst. De straffe Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in evenementenradio
Spin-offs voor Stadsradio Halle en Radio Victoria

Oilsjt Mjoezik hunkert naar carnaval

Blad 312: Bingo, Radioplayer en Frits (audio)

Blad 287: Oktoberfest, Media Park, zangtalent (video)

Blad 276: Joe, Space, VRT en NPO Radio 1 (audio)

Blad 259: Corneel, Carina, ROI en Hilversum (video)

Sluiten