RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

VRM trekt nu ook erkenning Nova+ in

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In het noorden van Antwerpen valt nu ook het doek over de lokale radio Nova+. De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft het frequentiepakket 60 (Essen, 105.5 mHz en Wuustwezel, 107.2 mHz) van GCV EKW Media definitief ingetrokken.

Na de intrekking van de erkenning van Radio Totaal was het uitkijken naar het lot van de iets noordelijker opererende Nova+. GCV EKW Media, de licentiehouder, kreeg enkele maanden geleden al een boete en een allerlaatste ultimatum om de frequentie in Wuustwezel tegen 1 december 2021 in de lucht te brengen.

Bij controles van de onderzoekscel van de VRM op 30 november en 3 december 2021 bleek de situatie in Wuustwezel nog steeds ongewijzigd: niks dan ruis. Maar bijkomend werd vastgesteld dat ook op de frequentie in Essen niet langer werd uitgezonden. Er was volgens de onderzoekscel van de VRM enkel een testsignaal. Ook op RDS werd niets waargenomen.

Nochtans was via de frequentie in Essen begin november plots Radio Saffier te beluisteren. Blijkbaar heeft dat dus ook niet lang geduurd. In elk geval werd deze naamswijziging nooit doorgegeven aan de VRM.

“De VRM heeft GCV EKW Media veelvuldig gewezen op de uitzendverplichtingen die gepaard gaan met een erkenning als lokale radio-omroeporganisatie. De VRM besluit dat GCV EKW Media geen elementen meer aanbrengt die de VRM ervan zouden kunnen overtuigen dat zij alsnog op korte termijn blijvend aan haar decretale uitzendverplichtingen zou kunnen voldoen.”

Hiermee eindigt dan ook het brokkenparcours van de illustere GCV EKW Media, die eerder al zijn frequentiepakket 61 ingetrokken zag. De beslissing van de VRM is hier terug te vinden.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

En toen werd Nova+ plots Radio Saffier

Het mysterie rond de GCV EKW Media werd zopas nog wat groter. Nu blijkt dat Lees verder

VRM zet Nova+ mes op de keel

De GCV EKW Media, de ‘organisatie’ achter de lokale radio Nova+, krijgt van de Vlaamse Lees verder

VRM trekt erkenning Radio Totaal in

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de erkenning van Radio Totaal, met drie Lees verder

Radio Totaal vecht intrekking erkenning aan

De intrekking van de erkenning van Radio Totaal door de Vlaamse Regulator voor de Media Lees verder

Erkenning GCV EKW Media (pakket 061) ingetrokken

Ingevolge de erkenningsronde voor particuliere radio-omroeporganisaties werden bij beslissing van 30 maart 2018 van de Lees verder

De laatste loodjes van de derde ronde: wachten op Ninove en Wuustwezel

Woensdag hadden we het in ons Blad 710 over de twee pas opgestarte lokale radio’s Lees verder

Kinderen maakten kennis met Omroep Baarle

Een open dag voor de jongste luisteraars van Baarle, de grensgemeente waar een niet-inwoner kop Lees verder

Blad 1633: TROS FM, Radio Barbier, Virgin Radio UK (video)

• TROS FM viert jubileum met TROS Chalet • Radio Barbier zoekt popquiz-ploegen • Ben Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
David
David
27 januari 2022 - 15:34 15:34

Deze lijkt me inderdaad iets meer lege doos… Radio Totaal was nog niet ’totaal’ afwezig en er zat nog inhoud in. Frequentie niet gebruiken, naamsverandering, nonstop draaien… Wat blijft er nog van oorspronkelijke dossier? Ik vraag me af welk dossier won met “we gaan een computer muziekjes laten draaien en wat oude jingles bovenhalen” (want die bestaan dus). Er zullen er dus nog volgen maar als VRM en ook minister van media consequent zijn, moeten anderen wel de kans krijgen er iets mee te doen. Nieuwe erkenningen, al dan niet op basis van oude dossiers? Conclusie ook: Sven Gatz heeft toch behoorlijk geprutst. Wat een chaos is achtergebleven?

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx