RadioVisie

  • .
    .

VRM trekt nu ook erkenning Nova+ in

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In het noorden van Antwerpen valt nu ook het doek over de lokale radio Nova+. De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft het frequentiepakket 60 (Essen, 105.5 mHz en Wuustwezel, 107.2 mHz) van GCV EKW Media definitief ingetrokken.

Na de intrekking van de erkenning van Radio Totaal was het uitkijken naar het lot van de iets noordelijker opererende Nova+. GCV EKW Media, de licentiehouder, kreeg enkele maanden geleden al een boete en een allerlaatste ultimatum om de frequentie in Wuustwezel tegen 1 december 2021 in de lucht te brengen.

Bij controles van de onderzoekscel van de VRM op 30 november en 3 december 2021 bleek de situatie in Wuustwezel nog steeds ongewijzigd: niks dan ruis. Maar bijkomend werd vastgesteld dat ook op de frequentie in Essen niet langer werd uitgezonden. Er was volgens de onderzoekscel van de VRM enkel een testsignaal. Ook op RDS werd niets waargenomen.

Nochtans was via de frequentie in Essen begin november plots Radio Saffier te beluisteren. Blijkbaar heeft dat dus ook niet lang geduurd. In elk geval werd deze naamswijziging nooit doorgegeven aan de VRM.

“De VRM heeft GCV EKW Media veelvuldig gewezen op de uitzendverplichtingen die gepaard gaan met een erkenning als lokale radio-omroeporganisatie. De VRM besluit dat GCV EKW Media geen elementen meer aanbrengt die de VRM ervan zouden kunnen overtuigen dat zij alsnog op korte termijn blijvend aan haar decretale uitzendverplichtingen zou kunnen voldoen.”

Hiermee eindigt dan ook het brokkenparcours van de illustere GCV EKW Media, die eerder al zijn frequentiepakket 61 ingetrokken zag. De beslissing van de VRM is hier terug te vinden.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
David
David
27 januari 2022 - 15:34 15:34

Deze lijkt me inderdaad iets meer lege doos… Radio Totaal was nog niet ’totaal’ afwezig en er zat nog inhoud in. Frequentie niet gebruiken, naamsverandering, nonstop draaien… Wat blijft er nog van oorspronkelijke dossier? Ik vraag me af welk dossier won met “we gaan een computer muziekjes laten draaien en wat oude jingles bovenhalen” (want die bestaan dus). Er zullen er dus nog volgen maar als VRM en ook minister van media consequent zijn, moeten anderen wel de kans krijgen er iets mee te doen. Nieuwe erkenningen, al dan niet op basis van oude dossiers? Conclusie ook: Sven Gatz heeft toch behoorlijk geprutst. Wat een chaos is achtergebleven?

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx