RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

VRM trekt erkenning Radio Totaal in

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de erkenning van Radio Totaal, met drie frequenties rond Antwerpen, ingetrokken. Dat blijkt uit een beslissing die vandaag online werd geplaatst door de VRM.

Volgens de VRM verzorgde de vzw Totaal Radio wel uitzendingen in Kapellen (105.9 FM), maar maakte men geen gebruik van de zendmogelijkheden in Antwerpen-Zandvliet (107.3 FM) en Brasschaat (105.2 FM). De lokale radio werd om die reden eerder al betrokken in een procedure op tegenspraak, die op 24 februari 2020 werd stopgezet nadat de frequenties in gebruik waren genomen.

Op 11 februari 2021 ontving de VRM van vzw Totaal Radio twee aanvragen tot wijzigingen van zendvergunningen voor de frequenties in Antwerpen-Zandvliet en Brasschaat. Die aanvragen werden op 15 april ingewilligd. Maar de zenders kwamen niet in de lucht. Vzw Totaal Radio kreeg alsnog tot 15 juli de kans om de toestand te regulariseren.

Op 7 oktober legde de onderzoekscel van de VRM opnieuw een controleverslag voor waaruit bleek dat beide frequenties nog steeds niet gebruikt werden. Er volgde een laatste uitstel tot 22 november.

Op 22 november, voorafgaand aan de vergadering van de algemene kamer van de VRM, bezorgde vzw Totaal Radio per e-mail twee video-opnames om aan te tonen dat zij uitzenden in Antwerpen-Zandvliet en Brasschaat.

“Het meegestuurde e-mailverkeer tussen vzw Totaal Radio en de eigenaar van de beoogde zendlocaties onthult echter om welk soort uitzendingen het gaat en wat het opzet ervan is. Vzw Totaal Radio geeft daarin onverhuld toe dat zij niet beoogt om correct en daadwerkelijk gebruik te maken van de haar toegekende frequenties te Antwerpen- Zandvliet en Brasschaat overeenkomstig de haar toegekende zendvergunningen. Zij wil met een kleine inspanning enkel vermijden dat de hoorzitting waarvoor zij uitgenodigd werd, zou doorgaan en bewerkstelligen dat de VRM de zaak als afgesloten zou beschouwen”, aldus de VRM.

Volgens de mediaregulator heeft Radio Totaal sinds het ingaan van haar erkenning, bijna vier jaar geleden, slechts kortstondig uitgezonden op de frequenties Antwerpen-Zandvliet en Brasschaat en alleszins vanaf 6 januari 2021 geen uitzendingen meer verzorgt op twee van de drie aan haar toegekende frequenties.

“Het gegeven dat zij er op 22 november 2021 alsnog voor zou hebben gezorgd dat “iets aanstaat”, doet aan het voorgaande geen afbreuk en volstaat geenszins om te kunnen spreken van correct en daadwerkelijk gebruik van de toegewezen zendmogelijkheden. Dergelijke kleine, haast symbolische en tegelijk ogenschijnlijk weinig oprechte, inspanning kan niet volstaan en druist in tegen de letter, minstens de geest van de regelgeving”, motiveert de VRM de intrekking.

Het intrekkingsbesluit is hier te vinden.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 797: Totaal, One World Radio, Jetje van Radio Oranje (audio)

• Radio Totaal ging voor een totale make-over • Tomorrowland One World Radio tijdelijk twee Lees verder

Student@Night: DWW-platform tijdens eigen radiomarathon

Morgen, donderdag 1 december om 20 uur trapt Student@Night in samenwerking met PXL Radio een Lees verder

Radio Noordzee start apart kerstkanaal

De kerstmuziek wordt aangevuld met regionaal nieuws, een kerstweerbericht en de verschillende kerstevents aan de kust worden Lees verder

Radio Star haalt 13.000 euro op voor MFL-Herzele

Radio Star uit Herzele sloot een tweedaagse verzoekmarathon voor een goed doel met succes af.

AjoinMusic startte 17de seizoen

Burgemeester Christophe D’Haese en voorzitter van het feestcomite Wendy Wauters lanceerden de uitzendingen met een Lees verder

Radio Gompel is helemaal herboren

"Het was een woelige zee waar we doorheen moesten, maar sinds september bevinden wij ons Lees verder

Kinderen maakten kennis met Omroep Baarle

Een open dag voor de jongste luisteraars van Baarle, de grensgemeente waar een niet-inwoner kop Lees verder

Blad 1633: TROS FM, Radio Barbier, Virgin Radio UK (video)

• TROS FM viert jubileum met TROS Chalet • Radio Barbier zoekt popquiz-ploegen • Ben Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
6 januari 2022 - 07:52 07:52

Zoals alle overheidsinstellingen in Vlaanderen is ook VRM een hopeloos gedrocht.
Nooit deftig werk gemaakt naar de lokale radio’s toe, bah!

David
David
4 januari 2022 - 20:47 20:47

Wat is het nut van frequenties onbenut laten, temeer als je dan de website van radio Totaal bekijkt en even geluisterd hebt naar enkele fragmenten uit de rubriek “herbeluisteren”. Hier is toch heel wat tijd gestoken in deze radio? Dit lijkt me zo’n contradictie. Ik ken radio Totaal niet, heb er niet eerder naar geluisterd, wat ik wel eens met andere (lokale) radio’s doe. En onder de lokale radio’s zijn er heel veel “lege dozen”. Sommigen draaien alleen maar non-stop, hooguit beetje reclame bovenop. Dat kan je toch niet zeggen van radio Totaal. Sommigen zijn dus echt wel veel minder gevuld dan wat je op Totaal hoort blijkbaar.

Mark Verhoven
Mark Verhoven
4 januari 2022 - 14:50 14:50

Jammer voor alle betrokken medewerkers die nu (onnodig) in de kou staan…

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx