RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

VRM stelt vzw Vrije Radio Aarschot in gebreke

Er komt wat meer duidelijkheid in het maandenlange mysterie rond het lokale frequentiepakket 92 (105.2 in Keerbergen en 107.0 in Kampenhout). Dit pakket van de vzw Vrije Radio Aarschot, dat ook Radio Komilfoo (Aarschot/Begijnendijk) exploiteert, werd gebruikt voor Yesterdayland.online, maar dat product ging sinds het BNL-debâcle in het voorjaar in non-stopmodus.

Eind juni verdween bovendien de zender Keerbergen om onduidelijke redenen plots uit de lucht. Die gebeurtenissen leidden eind juli tot een klacht van de vzw Radio Uilenspiegel bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM), omdat de vzw Vrije Radio Aarschot de erkenningsvoorwaarden niet meer nakomt. Uilenspiegel was in 2018 ook kandidaat voor dit pakket, al werd die toen vrij snel uitgesloten vanwege vermeende banden met Stadsradio Vlaanderen.

De klacht kreeg intussen de nodige opvolging en werd ontvankelijk en gegrond verklaard. De VRM zette gisteravond de beslissing online. Het blijft weliswaar bij een eerste waarschuwing (ingebrekestelling) en de vzw Vrije Radio Aarschot heeft tot 1 januari 2022 om zich in regel te stellen.

Wat de beslissing niet vermeldt, maar wat we sinds 9 oktober weten is dat Yesterdayland.online werd opgevolgd door Classic2 (oorspronkelijk Classic22, maar op 17 oktober werd de naam aangepast naar Classic2). De zender Keerbergen is sindsdien opnieuw in de ether en de officiële VRM-lijst van lokale radio’s vermeldt intussen deze nieuwe naam.

Maar Classic2, waar Jean-Paul De Bie van Radio Christina achter schuilgaat, zal dus tegen nieuwjaar met een product op de proppen moeten komen dat voldoet aan het profiel en de inhoudelijke toets van het oorspronkelijke dossier.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx