RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Voorstelling : ‘Zo te sterven op het water ’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Op 18 juni was er de voorstelling van het nieuwe boek van Leo Weijers (foto bovenaan – midden) ‘Zo te sterven op het water’ in De Heerekamer in Lisse. De auteur overhandigde de eerste twee exemplaren aan Getty Kaspers (Teach In) en Arnold Muhren (The Cats). Verder waren onder anderen aanwezig radiomaker Tom Blomberg, Rudy Bennet (Motions, Galaxy Lin), journalist Martin Reitsma, Alex van den Hoek (video en Stichting Norderney), muziekkenner Rene Subke en Wim van de Water (MediaPages, Museum van de 20e Eeuw).

Om 15:00 uur richtten alle aanwezigen hun blikken naar op het podium van het restaurant De Heerekamer in Lisse. Dave, de zoon van Leo en Inge Weijers, is de eigenaar. Leo vertelde in zijn openingstoespraak dat zijn nieuwe boek gaat over de laatste jaren van de zeezender Radio Veronica (1972-1974) en de muziek uit die periode. Hij bleek nog steeds kwaad te zijn op de politiek die verantwoordelijk was voor het gedwongen einde van de zeezenders op 31 augustus 1974. Die dag besliste hij om nooit nog te stemmen op één van de verantwoordelijke politieke partijen.

Op het terras werden tientallen foto’s genomen. Alex van den Hoek maakte met zijn team Ria Hoek, Hanneke van de Water en Wim van de Water video-opnames voor het onderstaande videoverslag. Naast veel nostalgische beelden uit de historie van de zeezender Radio Veronica, zijn er ook interviews met Leo Weijers, Getty Kaspers (foto bovenaan – links), Arnold Muhren en Tom Blomberg.

Nog altijd heel boos

Getty vertelt het verhaal achter ‘Old friend goodbye’ en Arnold Muhren (foto bovenaan – rechts) verwoordt hoe belangrijk Radio Veronica voor The Cats was en wat de band zelf destijds deed om de zeezender te helpen voortbestaan. Tom Blomberg en Leo Weijers geven in het interview ook uiting aan hun boosheid de berichtte close down. 

Leo Weijers: “Tijd heelt alle wonden, nou niet dus. Na bijna 48 jaar kan ik nog steeds kwaad worden op politiek Den Haag dat besloot de zeezenders om zeep te helpen”. Getty Kaspers: “We waren zo verdrietig dat Veronica moest verdwijnen, we waren een kind van Veronica”. Arnold Muhren: “Veronica heeft voor The Cats heel erg veel betekend. We hebben toen met zijn allen geprobeerd om Veronica te laten blijven, maar bij de politiek stond toen allang vast dat Veronica moest verdwijnen”. Tom Blomberg: “Het door de politiek verbieden van de zeezenders destijds was misdadig”.

Het was een buitengewoon gezellige en geslaagde release party die door het team van ‘De Heerekamer’ perfect was verzorgd. Het boek ‘Zo te sterven op het water’ is te bestellen bij het Museum van de 20e Eeuw. (Mediapages)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Release party nieuw boek Leo Weijers

De release party voor pers en genodigden van ‘Zo te sterven op het water; een Lees verder

Recensie: ‘Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden’

Hij heeft het andermaal waar gemaakt, Leo Weijers, de alleskenner op het gebied van de Lees verder

Rock Art verwerft nalatenschap zeezender Veronica

Het Nationaal PopMuseum RockArt heeft uit een nalatenschap een groot aantal unieke items van de Lees verder

Brommers en de zeezender Veronica

In het kerstnummer van het blad "Bromfiets" wordt een grote reportage opgenomen van onze brommers Lees verder

Podcastportret Wouter van der Goes (NPO Radio 2) (video)

De NPO Radio 2 dj vond zijn vorige job als programmadirecteur bij Qmusic “heel ingewikkeld”, Lees verder

Stap eens op de Veronica Express

Op vrijdag 7 oktober om stipt 08:28 uur vertrekt vanaf station Hilversum een wel heel Lees verder

Dennis Ruyer ruilt Veronica voor 538

Terug van weggeweest bij de jongerenzender waar hij 22 jaar geleden zijn eerste stappen in Lees verder

Veronica Vintage officieel van start gegaan

Woensdag vond in de Retro Radio Studio in Winkelcentrum De Gooische Brink de officiële start Lees verder

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx