RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Voltage wint ‘MNM Start To DJ’

Voltage is gisteren, donderdag 13 augustus, de winnaar van  ‘MNM Start To DJ 2020’ geworden. De 22-jarige Tibeau uit Tienen (foto bovenaan) treedt daarmee in de voetsporen van DJ Nobels, Freaquency, DJ Snes, Sample, Avalonn, 5NAPBACK, Spynex, Merlo en Manuals. Niet alleen wordt hij één van de van de huis-dj’s van de jongerenzender, hij mag ook draaien op het eerstvolgende MNM Stressed Out-evenement in club Versuz in Hasselt én hij krijgt een exclusieve dj-masterclass met persoonlijke tips en tricks van niemand minder dan Regi.

Voor het tiende jaar op rij ging MNM op zoek naar de strafste jonge dj van het moment. Getalenteerde jongeren, vanaf zestien jaar die met enkele platen een feest in lichterlaaie kunnen zetten, konden zich online inschrijven. Honderdvijftig personen deden dit, vijf finalisten werden geselecteerd: Voltage, Karakals, TRSTN, VolTrack en Simon Says. MNM-dj Laura Govaerts leidde alles in goede banen en mocht een week lang optrekken met de jonge kandidaten.

Tijdens de finaleweek van 10 tot en met 13 augustus barstte de muzikale strijd goed los. De  geselecteerde finalisten draaiden er vanuit de MNM-studio op los. Daarvoor waagden ze zich aan een resem uitdagende sets en creatieve opdrachten. Zo konden ze zich uitleven met een signature set waarin hun persoonlijkheid duidelijk naar voren kwam, moesten ze zich bewijzen door zonder voorbereiding een knallende set te draaien met muziek van medefinalisten en lieten ze het beste van zichzelf zien tijdens speciale themasets.

Hun dj-vaardigheden werden beoordeeld door de vakkundige jury met Regi, MATTN, DJ Licious, Peter Luts en Lady S. Voormalige winnaars van MNM Start To DJ als 5NAPBACK en Merlo kwamen langs en deelden tips en tricks. Ook styliste Farah El Bastani, influencer Jamie-Lee Six en creatieveling Nicolas Caeyers maakten deel uit van de jury. Zij coachten en beoordeelden iedereen op vlak van uitstraling, sociale mediastrategie, styling, vlotheid en netwerktalent. 

Gisterenavond was het dan eindelijk zo ver: de bekroning van de finaleweek. De vijf kandidaten draaiden het dak van de studio en gaven het beste van zichzelf tijdens hun laatste set. De jury maakte vervolgens het klassement bekend. Samen met de stemmen van de MNM-luisteraars werden de twee finalisten gekozen: Voltage en VolTrack. Zij namen het tegen elkaar op in de ultieme finale.  

Na die laatste, spannende set werd Voltage door de luisteraars verkozen tot de winnaar. Tibeau/Voltage heeft niet enkel een geweldige ervaring beleefd, maar is deze ochtend meteen te gast in ‘De Ochtendshow’ bij Yoren Linsen om er alles over zijn ervaring te vertellen.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx